Andres Karu tippude raamat sai järje

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
TRÜKISOE: Värske teose esimesed eksemplarid sai Andres Karu kätte esmaspäeval.
TRÜKISOE: Värske teose esimesed eksemplarid sai Andres Karu kätte esmaspäeval. Foto: Erakogu

Mägironija Andres Karu pani kaante vahele teise osa oma rännakutest erinevate riikide kõrgeimatele tippudele – “Teekond tippu 2: nüüd on neid 82”.

Esimeses raamatus “Teekond tippu” andis Karu ülevaate kõigi Euroopa kõrgeimate punktide vallutamisest, lisaks kuus riiki väljastpoolt. Kokku 51 tippu. Värskelt ilmunud teises raamatus on riike ja tippe 31, aga rännugeograafia oluliselt laiem. Autor ise ütleb, et seeläbi sai sügava reisimispuudega mehest kergemat sorti maailmarändur.

“Kui üldistada, siis sai see raamat ikkagi teoks tänu pandeemiale, sest mul oli novembrist maini seitsmekuune tööta periood. Pidusid ei peetud. Oli aega maamajas mütata ja raamatut kirjutada,” ütles Karu Saarte Häälele.

Raamat algab 2011. aastal Jaapaniga ja lõpeb märtsis 2020 Lõuna-Aafrika Vabariigi ja Svaasimaaga. Uues raamatus on välja toodud ka mitu Karu isiklikku TOP 10-t: parim toit, riigid, kus ta on vähem või rohkem oma elu ja tervise pärast kartnud, ilusaimad naised, riigid, kuhu iga kell tagasi minna, ja riigid, kuhu uuesti minna küll ei viitsiks.

“Kuressaarde tulen kindlasti, sest mul on väga soojad mälestused esimese raamatu esitluselt,” lubas autor, kuigi aega ei osanud veel öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles