Saarlane pälvis Noore Tarbekunstniku stipendiumi

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Karin Kreek
Karin Kreek Foto: Anneliis Reili/artun.ee

Žürii üksmeelsel otsusel läheb selle aasta Ott Kikkase Noore Tarbekunstniku BA stipendium noorele Saaremaalt pärit disainerile Karin Kreegile.

18. juunil kogunenud zürii, koosseisus Raili Keiv (esimees), Liisbeth Kirss, Johanna Ulfsak, Karl-Christoph Rebane ja Rait Lõhmus täheldas, et laureaat Karin Kreegi puhul torkab silma tema tööde tugevus eri tasanditel, vahendas Kunstiakadeemia nädalakiri.

Kreek on osav loo jutustaja nii kontseptuaalselt kui visuaalselt. Moekunstniku püstitatud teemad ja küsimused on aktuaalsed, tundlikud ja elulised. Samuti hinnati kõrgelt tema materjalide eksperimentaalset kasutamist, meisterlikkust ja pühendumust.

Esile tõstetakse ka EKA keraamika tudengi Triin Lehismetsa põneva ja põhjaliku portfoolio, tähelepanu köitis tema metoodiline teekond glasuurimaailmas.

Zürii hinnangul oli väga rõõmustav portfooliote üldine tugev tase. Silma jäid kõrgetasemelised portfoolio fotod ja tööde loomingulisus.

Stipendium on rahaline ja stipendiumi summa on 1500 eurot BA taseme lõpetajale ja 1500 eurot MA taseme lõpetajale. Stipendium ei kuulu reeglina jagamisele kahe või enama autori vahel v.a juhul, kui välja valitud töö on kahe autori poolt esitatud kui üks terviktöö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles