Vanamõisasse tuleb hobusetall ja võistluspaik

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Hobune. Foto on illustreeriv.
Hobune. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Hobusekasvatusettevõte SRMK Stables OÜ rajab Vätta poolsaarele hobusetalli ja hakkab korraldama rahvusvahelisi ratsavõistlusi.

SRMK Stables OÜ juhatuse liige Kristin Tärn ütles, et 12-kohaline Kadaka tallikompleks valmib Vanamõisa külas loodetavasti järgmisel aastal. Kakskümmend aastat hobustega tegelenud Tärn lausus, et isikliku talli loomine on tema eluunistus. Praegu hoiab loomaomanik oma ratsusid renditallides.

Järgmisena plaanib ettevõte rajada samasse tallikompleksi teenindavad hooned ja taristu. “Siia tuleb nii mõndagi, ma ei hakka kõike välja rääkima,” lausus ettevõtja. Investeeringu suuruseks kujuneb kuue nulliga summa.

Vanamõisas hakkab edaspidi tegutsema ka Tärni juhitud Saareobu ratsakool. “Hakkan seal ise treenima ja võistlusi korraldama,” rääkis noortalunikust ettevõtja, kelle sõnul jõuavad Vanamõisasse ka rahvusvahelised võistlused. “Miks teha piirkonnapõhiselt, kui saab vaadata väljapoole ka,” sõnas ta.

Lääne-Virumaalt pärit Kristin Tärn hakkas Saaremaal toimetama mõni aasta tagasi. Tegutsemiseks sobilikku paika otsis ta Saaremaal mitmelt poolt, ent Vätta poolsaarest etemat ei leidnud. “Tundsin kohe, et see on nagu õige koht. Lihtsalt tundsin, et ma tahan siin olla.”

PRIA andmetel peetakse Saaremaal hobuseid 115 kohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles