LUGEJA KIRI Sportlikult suvele vastu

, Mustjala kooli huvijuht
Copy
Matkaja
Matkaja Foto: www.freepik.com

“Pärast järjekordset distantsõpet ei mallanud meie õpetajad ja õpilased enam ruumis istuda, vaid otsisid erinevaid võimalusi, et õues olla. Osalesime kooliga koguni kahes põnevas liikumist propageerivas projektis: “Koolipingist olümpiale” ja “Looduse kilomeetrid”,” kirjutab Mustjala kooli huvijuht Reine Vinter.

“Koolipingist olümpiale” oli veebipõhine nutimäng, kus igaüks osales individuaalselt ja pidi teatud distantsi läbides vastama olümpiamänge puudutavatele küsimustele. Meie koolist panid oma teadmised proovile Mia Lõhmus, Liisi Lõhmus, Piia Lopp ja Mia Eliise Sillamägi. Aitäh julge pealehakkamise eest, sest küsimused ei olnud kerged!

Projektis “Looduse kilomeetrid” sai liidetud kõik kilomeetrid, mis õpilased ja õpetajad olid teatud ajavahemikul läbinud – kokku ligi 1500 km. Et neid kilomeetreid ikka koguneks, korraldasime kaks matka ja spordipäeva.

Kõikide selles projektis osalevate koolide vahel loositakse välja sporditeemalisi auhindu. Hoiame pöialt, et loosiõnn ka meile naerataks.

Nutiseade ja kompass

Esimene matk/maastikumäng leidis aset 28. mail. Taas oli vaja kasutada nutiseadet. Teatud distantsi läbimisel ja õige punkti ülesleidmisel ilmus telefoniekraanile küsimus. Kui õigesti vastatud, said teada järgmise punkti ja vahemaa, mis tuli läbida sinna jõudmiseks. Küsimused ja konkreetsed punktid panime koos õpetaja Pauneliga enne paika. Küsimusi oli igast valdkonnast: tuli kasutada kompassi, arvutada, osata inglise ja vene keelt, teada kohalikku ajalugu ning tunda taimeriiki.

Matkatee sai läbida kahel viisil – jalgsi või jalgrattaga. Pärast instrueerimist, kuidas looduses käituda ja jalgrattaga ohutult sõita, asusime teele. Jalgsimatkajad liikusid läbi Silla küla Konati järve äärde. Kosutava pikniku järel tulid kõndijad maanteed pidi Mustjalga tagasi. Jalgratturite tee viis Küdema kurisute juurde. Kohapeal oli väike lõunapaus. Tagasi Mustjalga sõitsid ratturid läbi Küdema küla ja mööda maanteed.

Tänavusel kevadisel spordipäeval 2. juunil ei võisteldud mitte individuaalselt klassikalistel spordialadel, vaid mängiti võistkonniti erinevaid sportlikke mänge: mölkkyt, noolemängu, rõngamängu ja ketasgolfi. Kõik õpilased said osaleda kõigis mängudes. Viimasena panid võistkonnad end proovile teatevõistluses.

7. juunil oli sihtkohaks Tagaranna, kus toimus projektõppepäev. Teel olles said õpilased ja õpetajad taas salvestada läbitud kilomeetreid – nii kogunes neid jälle kena ports juurde.

Tagarannas sai ronida linnuvaatlustorni, et imetleda kaunist vaadet, kividele maalida, kaasa lüüa rahvuslikel spordialadel: köieveos, saapaviskes, kotisjooksus.

Jõuvarusid aitasid taastada otse koolist toodud soe lõuna- ja õhtusöök. Õhtupoolikul tegime lõket, millel sai ka kodust kaasavõetud vorste ja vahukomme küpsetada. Kui kellelgi jäi organiseeritud tegevustest vaba aega ja energiat veel üle, siis oli võimalik mängida võrkpalli, mölkkyt, petanki, sulgpalli või lauamänge.

Kuna päev oli lastele korralikult sisustatud, siis õnnestus see veeta peaaegu ilma nutiseadmeteta, mis oligi õppepäeva üks eesmärkidest.

Paar päeva puhkust ja saimegi 10. juunil selle õppeaasta otsad kokku tõmmatud.

Tublimatele tunnustus

Meie kool on väike, aga me oleme tublid! Tunnustatud said tublimad, kes on õppeaasta jooksul käinud kooli väljaspool esindamas: kes osales aineolümpiaadidel, kes joonistusvõistlusel, kes tegi tublisti sporti, kes värvis kevadel kõige vahvamad pühademunad jne. Kõik tublid said lisaks tugevale aplausile meene või tänukirja.

MTÜ Mustjala Laste Heaks tunnustas rahalise preemiaga 8. klassi õpilast Gustav Arakut, kes esindas meie kooli sel õppeaastal lausa mitmel aineolümpiaadil ja saavutas häid kohti nii maakondlikul kui ka vabariiklikul tasemel. Nagu öeldakse: kes teeb, see jõuab!

Kosutavat suve ja kohtumiseni sügisel!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles