Vallavalitsus sõidab preemiaraha eest Bornholmile õppima

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Bornholmi saar.
Bornholmi saar. Foto: Wikipedia.org

Saaremaa vallavalitsus kasutab keskkonnasõbraliku omavalitsuse konkursi võidupreemiast 15 000 eurot, korraldamaks 15 inimesele õppereisi Bornholmi saarele.

Augustis sõidavad Taani abivallavanem Jaan Leivategija ning vallavalitsuse teenistujad Bert Holm, Maria Reimal, Argo Miller, Kaarel Tang, Evelin Mesila, Kätlin Kallas, Renate Pihl, Karel Koovisk, Piret Miller, Meelis Albert, Kairi Niit, Katrin Koppel, Helina Andruškevitšus ja Martin Kulderknup.

Bert Holm
Bert Holm Foto: saaremaavald.ee

Vallavalitsuse keskkonnaosakonna juhataja Bert Holmi sõnul oli delegatsioon algselt veelgi suurem, kuid kõigile ei sobinud õppereisi aeg. Inimesed, kes Bornholmile sõidavad, olid seotud keskkonnasõbraliku omavalitsuse tiitli taotlemiseks vajaliku mahuka taotluse koostamisega, mis võttis Holmi kinnitusel mitu kuud.

Bornholmile minnakse Holmi sõnutsi sellepärast, et sealsed keskkonnaprobleemid on Saaremaa omadega sarnased.

Vallavalitsuse delegatsioon sõidab Taani bussi ja laevaga, mistõttu kulub sõidule neli päeva ja kohalviibimisele kaks päeva. Reisikulud sisaldavad transporti, majutust ning igale valla esindajale 250 euro suurust lähetuskulu. Bert Holm tõdes, et lennukiga saanuks Taani kiiremini, kuid tänaste hindade juures maksaks reis siis palju rohkem. Seetõttu otsustati aeganõudva bussireisi kasuks.

Holmi sõnul saab 50 000 eurot auhinnaraha kulutada koolitusreiside, keskkonnainvesteeringute ja keskkonnaalaste avalike ürituste tarbeks. Vald kavatseb lisaks koolitusele kasutada ülejäänud raha ka teistes valdkondades.

Bornholmil, mis on samuti saareline omavalitsus, saavad delegatsiooni liikmed kokku inimestega, kes esindavad samu valdkondi, mida külalised. Näiteks külastatakse kohalikku biogaasitehast, et veenduda sellise tööstusobjekti sobilikkuses tiheasustusalale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles