Muratsi peab laupäeval sadamas merepidu

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Talgud Muratsi sadamaalal.
Talgud Muratsi sadamaalal. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Esimene Muratsi sadama festival pakub oma külalistele tõelise merepeo, kus meelt saavad lahutada nii suured kui ka väikesed.

Ettevõtmise peakorraldajate, MTÜ Muratsi Kalur juhatuse liikme Siim Hiie ja Kadi Hiie sõnul sündis festivali-idee tänu edukale minikohvikute päevale Muratsi külas mullu augusti lõpus.

"Kuna see ettevõtmine osutus väga populaarseks – väga palju oli külastajaid –, soovisime seekord teha midagi teistsugust," lausus Siim Hiie. "Nii otsustasimegi kõik tegevused sadama-alale koondada, sest Muratsi sadam on viimastel aastatel järjepidevalt arendatud kogukonna ja kalastajate meelispaigaks."

Ka kodukohvikud kolivad seekord sadamasse, pakkudes muu hea ja parema hulgas kalatoitusid, küpsetisi ja maiustusi.

Oma tööd ja võimalusi tutvustavad politsei, päästeamet ja vabatahtlik merepääste.

"Merepääste ja turvalisus on Saaremaal alati aktuaalne teema," leidis Siim Hiie. "Muratsi külas seda enam, et see asub mere ääres ning siinne sadam ja rand on populaarsed ka teiste, mitte üksnes kohalike elanike seas."

Festivalil korraldavad merepäästjad ka erinevaid mereohutuse alaseid võistlusi – näiteks lastes osalejail päästevesti selga panna. Politsei ja päästeamet aga demonstreerivad huvilistele oma varustust ja võimekust.

Kes soovib, saab osa võtta tehnoloogiakooli HK Unicorn Squadi tiimi pakutavaist tehnoloogia töötubadest. Näiteks õpetatakse seal, kuidas raketti õhku lennutada ja lahendatakse palju muid nuputamisülesandeid.

Toimub ka mereteemaline viktoriin, kus parimaid ootavad auhinnad.

Laste jaoks kerkivad sadama-alale suured batuudid, kus väikese tasu eest hullata saab.

Kell 15.30 aga algab kontsert. Publiku ette astub Saaremaalt sirgunud jazzlaulja Maria Väli enda valitud lugudega.

Kell 11 algavat festivalipäeva juhib Maris Kaljuste.

Korraldajate sõnul on pääs merepeole ning sealsed üritused tasuta. Siiski tasub pisut sularaha kaasa võtta neil, kes soovivad Saaremaal valminud tooteid ning kodukohvikute söögi- ja joogikraami osta või lastel batuutidel hüpata lasta.

Festivalile pani õla alla Saarte Koostöökogu, kust MTÜ Muratsi Kalur sai Vihmavarjuprojekti raames toetust korraldusega seotud kulude katteks. Saaremaa vald aga toetas MTÜ-d omaosaluse katmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles