Tagaranna kirjanduspäev andis korraldajatele indu jätkamiseks

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy

Kolmandat korda Tagarannal toimunud kirjanduspäev tõi korraldajatele nii positiivset tagasisidet, et järgmisel aastal korraldatakse see taas.

"Nii palju rahvast oli jälle ja inimesed olid kuidagi väga südamlikud ja väga tänulikud ning ootavad, et tehakse veel. Et äkist tulebki teha," ütles Maimu Berg, kes üritust koos tütar Julia Laffranque’ga veab ning kirjanduspäeva idee kunagi välja käis.

Tema sõnul oli küll kahtlus, et selliste imelike palavate ilmadega tuleb ehk vähe rahvast, seda enam, kui müristamist lubab ning kui tuleb vähe inimesi, kas siis peaks ehk vaheaasta tegema.

Bergi sõnul töötas hästi ka sel aastal ellu kutsutud korraldus, kus üritused toimusid erinevates taludes ja paikades. Igal pool käis melu ning ka tema enda jaoks oli huvitav kogemus lugeda oma novelli "Hitler Mustjalas" Ninase rannakaitsepatareis, koos Siim Aimla ja keelpillikvarteti muusikaga.

Tagarannal toimunut kiitis ka kirjanik Katrin Pauts, kelle sõnul oli vaid ilm liiga kuum. "Rahvast oli kirjandusürituse kohta ka täitsa korralikult, saare eksootika mõjub või siis on siin kultuursem rahvas kui pealinnas. Tuldi peredega, lapsed kaasas, vahepeal sai kodukohvikutes istuda," rääkis Pauts, kes ütles, et tegu oli sümpaatse üritusega.

Maimu Bergi sõnul saab taoline üritus toimuda vaid tänu sellele, et suur osa külarahvast tuleb ideega kaasa ja panustab selle õnnestumisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles