Valjala kutsub täna esmakordselt kodukohvikuid külastama

Katre-Liis Võhma
Copy
HELINA MÄEKIVI pagarikojas pakutakse lisaks saiakestele ka talutoitu.
HELINA MÄEKIVI pagarikojas pakutakse lisaks saiakestele ka talutoitu. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Külastajatele pakutakse nii soolaseid kui ka magusaid maitseelamusi. Samuti on võimalik osaleda töötubades, soetada kohapeal müüdavaid esemeid, külastada muuseume, nautida muusikat ning uudistada käsitööpoodides.

Söögikohad on püsti pannud erinevad ettevõtted, talupidajad, perekonnad ja ka näiteks Valjala noorte tehnikaklubi. Kokku avab oma uksed huvilistele 11 kohvikut.

Kohad on oma elamusterohked ning üllatusi täis. Tehnikaklubi loodud kohvik Kärbes reklaamib end oma ekstreemse asukohaga ning eksponaatidega. Muuseumikülastust koos giidiga pakuvad päev otsa Kellakohvik ja Jööri küla kohvikud.

Karlssoni majasoku kohvikus toimuvad ettelugemise minutid ning kirjanduslikud mängud suurtele ja väikestele.

Lapimaa linnu- ja loomakohvikus on külastajatele seltsilisteks kanad, tibud, haned, vutid ja küülikud. Põnevust lisab Lase Ennast Üllatada, mis reklaamib oma sisu vaid sellega, et koht on üllatusi täis.

Lastele ja suurtele pakuvad töötubades osalemise võimalust kohvikud Pointi ja Kooli. Keraamikat ja käsitööd saab soetada Vahtra talu kohvikust, Vanatuuliku kohvikust ja Jööri küla kohvikutest.

Külastajatel tuleb kaasa võtta sularaha, sest kaardimakse võimalus on vaid Helina pagarikojas, kus pakutakse lisaks saiakestele ka talutoitu.

Kohvikuid külastades on võimalik osaleda loosimängus, kogudes kohapeal antavatele sedelitele templeid. Mängus osalevad kohvikud panevad välja eriauhinnad ning kõik templite kogujad saavad pääsme Paul Neitsovi kontserdile eelmüügihinnaga 10 €. Kontsert paneb kohvikutepäevale punkti Valjala rahvamaja õunapuuaias kell 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles