Mandrile suundus tänavu Saaremaalt 46 noort kaitseväelast

Katre-Liis Võhma
Copy
Eesti kaitseväelased õppusel. Foto on illustratiivne.
Eesti kaitseväelased õppusel. Foto on illustratiivne. Foto: Eesti Kaitsevägi

Ämaris asuv logistikapataljon on sel aastal kõige populaarsem, sinna läks kokku 24 poissi. Vahipataljon oli menukuse poolest teisel kohal, sinna suundus 14, mereväkke asus seitse ning Tapale üks noormees.

Logistikapataljoni peamiste ülesannete hulka kuuluvad allüksuste lahinguvalmiduse tagamine, kaitseväe struktuuriüksustele logistilise toetuse osutamine ning sõjaväelise väljaõppe korraldamine. 19-aastane Alari Nuut valis logistikapataljoni selle tõttu, et on varem seal teeninud sõpradelt selle kohta positiivset tagasisidet kuulnud. “Ootan, et saan sealt hea väljaõppe ning uusi tuttavaid, otseselt midagi ei karda ning loodan, et saan seal hakkama,” lausus Alari.

Mereväebaasis asuva vahipataljoni põhiülesanne on sõjaväepolitsei sõjaaja üksuste koolitamine. 19-aastase Karl-Eerik Tänava sõnul tuli väeosa valik samuti eelmistel aastatel seal olnud sõprade heade kogemuste tõttu. “Ootan kindlasti saada juurde uusi tutvusi ja usun, et kogun siit edasiseks eluks kuhjaga kogemusi,” on noormees lootusrikas, “hetkel otseselt väga miskit karta ei oska, aga kindlasti on väike ärevus sees, et kuidas uue elurütmiga kohanemine sujub.”

Terve Eesti peale suundub aega teenima kokku ligikaudu 2000 noort.

Kaitsevägi vaktsineerib kõik saabuvad ajateenijad. Vaktsineerimisest keeldumisel tuleb arvestada tavapäraste riigis kehtivate piirangutega. Lisaks võidakse kaitseväe juhataja käskkirjaga rakendada lisapiiranguid teenistuses ning liikumises väeosas ja väeosa territooriumilt välja, et takistada haiguse levikut. Mittevaktsineeritutel tuleb pärast igakordset väeosast lahkumist teha naasmisel Covid-19 kiirtest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles