POLITSEINÄDAL ⟩ Uimastid, purjutajad maal ja merel (1)

Saarte Hääl
Copy
Politseiauto. Foto on illustratiivne.
Politseiauto. Foto on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks

Eelmisel nädalal sai politsei kokku 60 väljakutset. Politseijaoskonda toodi 23 inimest, kellest seitse jäid kainenema.

Nädala lõpus toimus maakonnas kaks suurüritust – mootorrataste maailmameistrivõistluste enduro etapp ja I Land Sound festival. Mõlema üritusega seoses sai politsei mitmeid teateid ümbruskonnas elavatelt inimestelt, keda häirisid vali müra ja liiklusrikkumised.

Kuressaare politseijaoskonna juhtivpolitseinik Aare Allik
Kuressaare politseijaoskonna juhtivpolitseinik Aare Allik Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

“I Land Sound festivali külastajate suhtes alustasime 14 korral väärteomenetlust seoses narkootiliste ainete tarvitamisega. Kuna saarel viibis sellel nädalalõpul palju külalisi, siis saime mitu teadet ka valesti parkimisest Kuressaare linnas. Lähipäevadel kohtume ürituste korraldajatega ja kohaliku omavalitsusega, et teha nädalalõpust kokkuvõte ja arutada võimalusi, kuidas parandada ürituste korralduslikku poolt,” rääkis Kuressaare politseijaoskonna juhtivpolitseinik Aare Allik.

Liikluses teatati nädala jooksul politseile kuuest õnnetusest sõiduauto ja ootamatult sõiduteele jooksnud metsloomade vahel. Inimesed üheski õnnetuses viga ei saanud, metsloomad said vigastada või hukkusid.

13. juulil sai politsei teate, et Kuressaares Kauba tänaval sõideti sõiduautole otsa elektritõukerattaga. Autojuht suhtles elektritõukerattal sõitnud noormehega, kes sõnas, et ta vigastas kergelt kätt ja abi ei vaja. Siinkohal tuletame lapsevanematele meelde, et lastele tuleks kindlasti üle rääkida ja selgitada, kuidas ohutult liigelda ning rõhutada, et sõltumata lapse vanusest tuleks nii jalgrattal kui ka elektritõukerattal sõites alati kasutada turvavarustust.

16. juulil teatati politseile, et Roomassaare sadama lähedal tiirutab vees skuuter ning selle juhti ei ole märgata. Olukorda läks kontrollima politseikaater ning selle kohale jõudes selgus, et veesõidukil olnud inimene magas. Sõiduk peatati ning juhil tuvastati alkoholijoove. Juhtunu osas alustas politsei väärteomenetlust.

Samal päeval kontrollis politsei ka autojuhtide kainust, mille käigus pandi puhuma kokku 775 juhti. Pärast alkoholi tarvitamist oli rooli istunud seitse autojuhti. Kokku tabati nädalavahetusel roolist 16 alkoholi tarvitanud autojuhti.

Lisaks sai politsei nädala jooksul veel teate kahest vargusest. Neljapäeva, 15. juuli õhtul teatati, et Tallinna tänaval varastati baarist mobiiltelefon iPhone. Juhtunu osas alustati kriminaalmenetlust.

Kaks päeva hiljem, 17. juulil sai politsei teate, et Kuressaare linnas Pihtla teel asuva maja hoovist on varastatud kolm jalgratast. Kiirelt reageerinud patrull leidis varastatud jalgrattad mõni aeg hiljem Kalmistu tee ristmikult.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles