ASI KONTROLLI ALL Tiiu tulek kaotas sadamatest kilomeetrite pikkused järjekorrad

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Kõik said Kuivastus laevale
Kõik said Kuivastus laevale Foto: Mari-Liis Tosmin

Tänasest Virtsu ja Kuivastu vahelisele liinile Hiiumaa liinilt appi toodud parvlaev Tiiu on järjekorrad sadamatest kõrvaldanud.

Täna ennelõunal perega puhkuselt mandrile suundunud suvitaja ütles Saarte Häälele, et enne kella 11 said Kuivastu sadamast kõik laevale. Seda kinnitab ka tema tehtud foto, mis näitab, et laevast jäi maha tühi sadamaala.

Olukord oli reisija sõnul kontrolli all ka üle mere Virtsu sadamas, kus autosid küll ootamas oli, kuid ükski neist polnud tõkkepuu taga järjekorras ning ilmselt pääsesid nemadki järgmise laevaga üle.

Olukord ka Virtsu sadamas kontrolli all
Olukord ka Virtsu sadamas kontrolli all Foto: Mari-Liis Tosmin

TS Laevad otsustas reedel vahetada Rohuküla-Heltermaa liini põhilaeva Tiiu Virtsu-Kuivastu liinil sõitva parvlaeva Regula vastu alates laupäevast, 24. juulist. Vahetuse eesmärk oligi parvlaeva Tõll õnnetuse tõttu tekkinud keerulises olukorras tagada kõige optimaalsem reisijate vedu TS Laevade opereeritavatel liinidel.

"Vaadates eesootava nädalavahetuse etteostetud pileteid osutus antud vahetus hädavajalikuks. Suvine statistika näitab seda, et ka kõikide laevade liinil oleku ajal on Saaremaa liinil sõidukite mahajäämus Hiiumaa liinist 11 korda suurem. Kui jätaksime Regula nädalavahetuseks sõitma Saaremaa liinile kasvaksid sõidukitega reisijatel ooteajad väga pikaks," põhjendas laevafirma.

Parvlaev Regula teostab ühe põhilaeva asemel reise Hiiumaa liinil ja Tõll Virtsu-Kuivastu vahel 24. juulist 26. juulini. Edasise osas teeb TS Laevad otsused lähiajal rohkemate detailide selgumisel koostöös Transpordiameti ja Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles