Noored muusikud treenivad Võhmal kätt ja kõrva

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
ÜHISELT PÜÜNEL: Traditsiooniliselt võtab Saaremaa improlaagri kokku kontsert Kuressaare kõlakojas.
ÜHISELT PÜÜNEL: Traditsiooniliselt võtab Saaremaa improlaagri kokku kontsert Kuressaare kõlakojas. Foto: Erakogu

Eile algas Võhma külamajas juba kaheteistkümnes noormuusikute rütmi- ja improvisatsioonilaager.

33 osaleja hulgas on ka neli julgemat kohalikku noort, ütles laagri korraldustoimkonna liige Matis Männa. Ta lisas, et unikaalse muusikalaagri eesmärgid on alates 2010. aasta suvest olnud samad: arendada noorte muusikute loomingulisust, improviseerimisoskust, rütmitunnetust ja kommunikatsiooni ansamblimängus.

Improlaagri olustik Võhmal soosib noorte muusikute esimesi heliloomingulisi katsetusi. Sel suvel on juhendajateks Maria Faust, Raimond Mägi, Jana Kütt, Kärt Männa, Pille-Rite Rei, Karl Juhan Laanesaar ja Edward Deane Ferm (USA).

“Muusikalaagri üheks eripäraks on see, et moodustame osalejatest väga haruldase kõlaga koosseise. Näiteks mängivad ansamblis kõrvuti viiuli-, tšello-, saksofoni-, kitarri-, klarneti-, trombooni-, trummi- ja klaveriõpilased. Palju uut muusikalist materjali omandame laagris ka kuulmise järgi.

Tänu suurepärastele tegevmuusikutest juhendajatele ja sujuvale korraldusele soovivad paljud noored ikka ja jälle meie muusikalaagrit kogeda,” rääkis Männa.

Traditsiooniliselt võtab improvisatsioonilise nädala kokku õpilaste ühiskontsert, mis seekord toimub reedel, 30. juulil kell 17 Kuressaare pargi kõlakojas.

Laager saab teoks Maria Fausti ja Matis Männa eestvedamisel koostöös Kuressaare muusikakooli, Eesti Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupi, Saaremaa Kitarriakadeemia ja Kuressaare Kultuurivaraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles