POLITSEINÄDAL ⟩ Taaskord põhjustas jamasid joomane pea

Saarte Hääl
Copy
Politseiauto. Foto on illustratiivne.
Politseiauto. Foto on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks

Möödunud nädalal sai Saare politsei kokku 95 väljakutset, millest põhilise osa moodustasid alkoholi liigtarvitamise ja sellest tulenevalt teiste inimeste rahu rikkumisega seotud väljakutsed.

Kainenema toimetati kolm meest. Viiel korral algatati kriminaalmenetlus – neljal korral kehalise väärkohtlemise paragrahvi alusel ja ühel korral mootorsõiduki alkoholijoobes juhtimise eest.

“Liiklusjärelevalve käigus kõrvaldasime nädala jooksul juhtimiselt kolm autojuhti, kes olid rooli istunud pärast alkoholi tarvitamist. 56 korral alustasime väärteomenetlust autojuhtide suhtes, kes panid toime erinevaid korrarikkumisi liikluses,” rääkis Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar.

Viiel korral juhtus liiklusõnnetus, kuhu kutsuti asjaolusid selgitama politsei. Õnneks nelja puhul keegi viga ei saanud ning tegu oli kindlustusjuhtumitega.

25. juuli hilisõhtul juhtunud liiklusõnnetuse tagajärjed oleksid võinud olla väga traagilised, ent tänu autojuhi kiirele reaktsioonile jäid kõik inimesed terveks. Nimelt sõitis alkoholijoobes ja ilma valgustuseta rattur õhtupimeduses Kuressaare–Kihelkonna–Veere maanteel ning jäi talle selja tagant lähenevale sõidukijuhile esialgu täiesti märkamatuks. Lisaks vähendasid sõidukijuhi nähtavust vastutuleva auto tuled. Õnneks suutis autojuht vahetult enne jalgratturini jõudmist kiirelt reageerida, kiirust vähendada ning riivas jalgratturit vaid auto küljepeegliga.

Kohale kutsutud meedikud vaatasid jalgratturi üle ja lubasid ta koju. Jalgratturi suhtes alustati väärteomenetlust.

“Tuletame kõigile jalgratturitele ja kergliikurijuhtidele meelde, et sõiduvahend peab olema varustatud nii esi- kui ka tagatulega, et need pimedal ajal sisse lülitada ning ennast tee peal kaasliiklejatele nähtavaks teha. Lisaks peab sõiduvahend olema varustatud helkuritega. Ka jalakäijatel tuleb pimedal ajal kanda helkurit,” rääkis Antsaar.

20. juuli õhtul vajas Mändjala rannas abi surfama läinud inimene, kes muutunud ilmaolude tõttu ei saanud enam ise kaldale tagasi. Politsei tõi surfari jetiga kaldale.

24. juulil sai politsei teate, et Muhu vallas ründas 64-aastane mees oma pereliiget, 57-aastast naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles