Purgikriis kolistab joogitootjate ukse taga

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
PIHTLA ÕLLEKÖÖGI JUHT ALO VÄLI näitab milline näeb välja plekkpurgi toorik, kuhu 
kaunid kirjad peale pannakse.
PIHTLA ÕLLEKÖÖGI JUHT ALO VÄLI näitab milline näeb välja plekkpurgi toorik, kuhu kaunid kirjad peale pannakse. Foto: Merit Lehtsalu/Saarte Hääl

Kohalikud väiketootjad on seni neile vajaminevad alumiiniumpurgid kätte saanud, kuid keeruline olukord seda tüüpi taara hankimisel võib hakata nende tootmist pärssima.

Näiteks Pöide pruulikoja plaan hakata õlut villima alumiiniumpurkidesse lükkub Euroopas valitseva purgikriisi tõttu vähemalt pool aastat edasi. Pöide Pruulikoda OÜ osanik Andres Tinno ütles, et ettevõte tellis purgiliini ära, aga enne pole mõtet seda saarele tuua, kui õnnestub hankida purke. “See liin on päris kallis asi ja ei ole mõtet raha liini alla seisma panna, kui sellega midagi teha pole,” rääkis ettevõtja. Pöide pruulikoda peab purkide ostmiseks tehasega läbirääkimisi, aga kindlatest tähtaegadest veel rääkida ei saa. “Võib juhtuda, et saame sel aastal, võib juhtuda, et järgmise aasta algul,” sõnas Tinno.

Saaremaal villivad oma toodangut alumiiniumpurki Pihtla Õlleköök ja limonaaditehas Öun Drinks. Mõlemad kasutavad jookide villimiseks idufirma Cannery OÜ mobiilset villimisliini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles