Praamijärjekorrad pidurdavad Saaremaal viljakoristust

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
UUS KOGEMUS: Talunik Aare Aljas ei ole kunagi varem pidanud muretsema viljaauto saabumise pärast nagu sel suvel.
UUS KOGEMUS: Talunik Aare Aljas ei ole kunagi varem pidanud muretsema viljaauto saabumise pärast nagu sel suvel. Foto: Merit Lehtsalu/Saarte Hääl

Parvlaeva avarii järel sadamates tekkinud hiigelpikad praamijärjekorrad pidurdavad viljakoristust, sest sabas seisvad viljavedajad ei jõua kombainide ja viljakuivatitega sammu pidada.

Viljavõtt ja viljavedu mandrile on sõna otseses mõttes häiritud. Masinad ei saa üle väina ega tagasi, kurdavad Saaremaa põllumehed nagu ühest suust. Viljaveoga tegeleva Kiiltrans OÜ omanik Egon Käsk kinnitab põlluharijate muret. “Põllumeestel on punkrid vilja täis, aga autod seisavad sadamates ja nad ei saagi põllumehe juurde tulla.”

Kavandi talunik Aavo Aljas ütles, et möödunud nädalavahetusel võttis ta kombainil hääled välja, sest vilja pole kuskile panna, kui kuivati on täis. “Me rõhusime siis muudele asjadele, kuigi tegelikult oleks pidanud vilja võtma,” rääkis Aljas. Tööseisakuga viibis Aljasel umbes neljakümne hektari teravilja plaanipärane koristamine. Jõuetult pidi ta pealt vaatama, kuidas vilja ohustab kvaliteedi langus, mis omakorda käib rahakoti pihta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles