Ohutusjuurdluse keskus algatas Tõllu õnnetuse uurimise

Saarte Hääl
Copy
Parvlaev Tõll pärast õnnetust Kuivastu sadamas. 
Parvlaev Tõll pärast õnnetust Kuivastu sadamas. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Ohutusjuurdluse keskus (OJK) algatas Kuivastu sadamas parvlaevaga Tõll 21. juulil juhtunud õnnetuse ohutusjuurdluse.

OJK korraldab väga raskete laevaõnnetuste ohutusjuurdlusi, kuid muu laevaõnnetuse ja ohtliku juhtumi korral viib keskus läbi hindamise ja otsustab, kas algatada ohutusjuurdlus või mitte, võttes arvesse laevaõnnetuse või ohtliku juhtumi raskusastet, sellega seotud laeva ja lasti tüüpi ning seda, kas ohutusjuurdluse tulemused aitaksid vältida õnnetusi ja ohtlikke juhtumeid tulevikus.

“Parvlaeva Tõll õnnetuse puhul ei olnud tegemist väga raske laevaõnnetusega, kuid õnnetuse kohta seni kogutud andmete ning TS Laevad OÜ-lt saadud informatsiooni põhjal otsustasime siiski algatada ohutusjuurdluse, et selgitada välja laevaõnnetuse asjaolud ja põhjused, sh juurpõhjused,” lausus OJK juhataja Rene Arikas.

“Osa küsitud andmeid on puudu ja/või ei ole neid hetkeseisuga esitatud. Selle tulemusena ei ole meil seni täpset ülevaadet õnnetusele eelnenud perioodist ega õnnetuse hetkest,” märkis ta.

“Võttes arvesse, et tegemist on reisilaevaga, millele on hiljuti paigaldatud kaasaegne hübriidlahendus ning otsuse tegemise hetkeks on puudu oluline info toimunu kohta, sai tehtud otsus parvlaeva Tõll ohutusjuurdluse avamise osas ning teavitatud sellest kõiki seotud osapooli,” ütles Arikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles