KAKS INIMEST VIIDI HAIGLASSE Õhtune Lux Expressi buss paiskus Lihulas kraavi (2)

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Õhtune buss kraavis
Õhtune buss kraavis Foto: Lugeja foto

Sotsiaalvõrgustiku grupis, kus inimesed pakuvad üksteisele transporti Tallinna ja Kuressaare vahel, postitati reede õhtul foto Lihulast, kus selle juurde lisatud info kohaselt oli kraavis külili Lux Expressi buss. Selle esiklaas oli puruks ning parasjagu aidati sellesse tekkinud ava kaudu kedagi bussist välja.

Foto: Facebook kuvatõmmis

Samal ajal jõudis kraavis olevast bussist ka teine foto Saarte Hääle toimetuseni otse sündmuspaigalt.

Politsei pressiesindaja Elis Marii Viltsin selgitas Saarte Häälele, et reedel kella 20.10 paiku teatati, et Lihulas Tallinna maanteel sõitis Lux Expressi buss teelt välja ja vajus küllili. Bussi juhtinud 45-aastasel mehel puudusid pressiesindaja sõnul joobetunnused.

"Bussis oli õnnetuse hetkel 43 inimest, kellest kaks viidi haiglasse tervisekontrolli, ülejäänud reisijad toimetas politsei Lihula Olerexi asendusbussi ootama," lisas Viltsin.

Buss kraavis
Buss kraavis Foto: Lugeja foto

Bussifirma juhatuse liige Ingmar Roos ütles, et reedel kell 17.55 Kuressaarest Tallinna suunal väljunud buss sattus kell 20.06 õnnetusse. Õnnetus toimus Lihulasse sissesõidul vahetult peale seda, kui buss oli keeranud Lihulat läbivale kitsale Tallinna maanteele.

“Sadas tugevat vihma, mis oli teeolud äärmiselt raskeks muutnud. Juhi ütluste kohaselt kaldus buss tee servale ning kuna teepeenar oli kitsas siis paiskus buss küljele,” selgitas Roos. Bussi kiirus oli enne õnnetuse toimumist 22 km/h.

Õnnetuse toimumise ajal oli bussis 43 reisijat, kellest ükski ei saanud tõsiseid vigastusi. “Kaks reisijat toimetas sündmuskohale kutsutud kiirabi järelkontrolli. Ülejäänud reisijate vigastused piirdusid kriimustustega, mille plaasterdamise järel toimetati reisijad Lihula Olerexi tanklasse neile järele saadetud bussi ootama.”

Lux Express saatis kohapeale abibussi, mis jõudis kell 21.30 ning võttis reisijad Tallinna toimetamiseks peale. Koos reisijatega õnnestus Roosi kinnitusel abibussile ümber paigutada ka reisijate pagas.

“Vabandame kõikide reisijate ees toimunud intsidendi pärast ning võtame nendega personaalselt ühendust,” kinnitas Lux Expressi juhatuse liige.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles