Vald ulatab koroonapassi väljaprintimisel abikäe

Saarte Hääl
Copy
Eestis nõutakse üritustel osalejatelt sissepääsul koroonatõendi ettenäitamist - kas siis telefoniekraanil või väljaprindituna paberil.
Eestis nõutakse üritustel osalejatelt sissepääsul koroonatõendi ettenäitamist - kas siis telefoniekraanil või väljaprindituna paberil. Foto: Konstantin Sednev

Saaremaa vald pakub oma elanikele ja teistele abivajajatele abi Euroopa Liidu digitaalse covid-tõendi väljaprintimisel.

Vastavat tasuta teenust pakutakse vallavalitsuse hoonetes Kuressaare linnas aadressidel Tallinna 10 ja Lossi 1, maapiirkondade teenuskeskustes ja maakonna kõigis raamatukogudes.

Digitaalse Covid-19 tõendi abil on selle omanikul võimalik kõigile kinnitada andmeid, mis tervishoiutöötaja on tema kohta saatnud tervise infosüsteemi.

Praegu on patsiendiportaalis (www.digilugu.ee) võimalik luua ja välja printida kolme erinevat tõendit. Need on: immuniseerimise tõend viimase immuniseerimise teate pealt, testi tõend kuni 14 päeva tagasi tehtud negatiivse testi tulemuse pealt ja Covid-19 läbipõdemise tõend esimese vähemalt 11 päeva tagasi tehtud positiivse tulemuse pealt.

Kuna aga patsiendiportaali saab siseneda kas ID-kaardi, mobiil-ID või Smart-ID abil, on vaja teada vastavaid PIN-koode, millega peaks vallaametnike poole pöörduja eelnevalt arvestama.

Kui inimesel koodid peas ei ole, tuleb need kaasa võtta. Kui aga ID-kaardi või mõne muu digitaalse dokumendi PIN- ja PUK-koodid on hoopiski kaotsi läinud, saab politsei- ja piirivalveameti teenindusest endale uue koodiümbriku taotleda.

Kuressaares asuvates vallavalitsuse hoonetes aitavad infosekretärid inimese soovi korral digitõendi ka tema nutiseadmesse alla laadida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles