Kinno, teatrisse ja söögikohta pääseb Covid-tõendiga

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Apollo kinosaal.
Apollo kinosaal. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Eilsest jõustunud Covidi piirangute tõttu tuleb meelelahutusasutustesse ja suurematesse söögikohtadesse pääsemiseks läbida nakkusohutuse kontroll.

Vabariigi valitsuse korralduse kohaselt on alates 9. augustist sisetingimustes toimuvatel kontrollita üritustel ja tegevustes lubatud kuni 50 osalejat ning suurema külastajate arvuga üritusi saab korraldada vaid siis, kui on tagatud kõigi külastajate nakkusohutus ja selle kontroll. Korralduses on öeldud, et sisetingimustes kehtib piirarv kogu hoones või territooriumil, näiteks mitte vaid ühes kinosaalis, vaid kogu kinos.

Apollo kino Baltikumi turundus- ja müügijuht Leitti Mändmets ütles, et Apollol on Eestis 10 suurt kino 39 kinosaaliga ja ettevõttel ei ole kahjuks muud võimalust, kui hakata kontrollima kõikide inimeste digitõendit.

Enne kinoseansile sisenemist peavad vastava tõendi esitama kõik vaktsineeritud, haiguse läbipõdenud või negatiivse koroonatesti teinud inimesed. Kuni 18-aastased võivad kino külastada tõendita. Sama lugu on ka Kuressaares, kus Apollo kinol on kahe saali peale kokku 194 kohta.

Kuressaare teater alustab samuti oma publiku nakkusohutuse kontrollimist, mis tähendab, et etendusele pääsevad ainult Covid-19 vastu vaktsineeritud ja/või selle läbipõdenud või viimase 72 tunni jooksul negatiivse PCR-testi teinud inimesed, kes esitavad uksel vastava tõendi. Koos tõendiga tuleb näidata ka isikut tõendavat dokumenti.

Küsitud on, kas üritusel osalejate piirarv 50 kätkeb endas ka esinejaid ja üritust teenindavat personali. Kuressaare teatri juhatuse liige Piret Rauk ütles, et teater lähtub praegu põhimõttest, et piirarv puudutab üksnes publikut.

Nakkusohutuse kontrolli ja Covid-tõendi nõude rakendamisest annavad teada ka söögikohad. Näiteks eile jagas sellekohast teadet sotsiaalmeedias Kuressaares tegutsev Kodulinna lokaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles