Vald ulatas väikeettevõtjale abikäe

Saarte Hääl
Copy
Tiiu Tanu käsitööpood
Tiiu Tanu käsitööpood Foto: facebook.com

Pea poolteist aastat kestnud koroonapiirangud on mitmed väikeettevõtjad täbarasse olukorda pannud. Saaremaa vallavalitsus otsustas vastu tulla Kuressaare kesklinnas vallavalitsusele kuuluvas hoones tegutseva tulundusühistu Tiiu Tanu palvele ning vähendas ettevõtte üüri ja ajatas võlamaksed.

Koroonapiirangute tõttu oli tulundusühistu kauplus pikema aja vältel suletud, mis tekitas ettevõttele eelarve puudujäägi ja raskusi üüri maksmisel. Vallavalitsuse andmetel oli tulundusühistu võlg 2. augusti seisuga veidi üle 2702 euro.

Et väikeettevõtet majanduslikult toetada, otsustas Saaremaa vallavalitsus muuta kolm aastat tagasi Tiiu Tanuga sõlmitud lepingut ja üüri vähendada. Kui varem pidi ettevõte üüri maksma 162 eurot ja 45 senti kuus, siis uus üürisumma on 50 protsendi võrra väiksem. Vastava korralduse, mis omab tagasiulatuvat jõudu, võttis vallavalitsus vastu 10. augustil. Uus üürimäär kehtib ettevõttele 1. jaanuarist kuni 31. detsembrini 2021.

Tekkinud võla peab Tiiu Tanu tasuma järgmise aasta 1. augustiks. Igas kuus tuleb ettevõttel valla eelarvesse maksta 193 eurot ja 96 senti.

Soodustusi müügikohtade ja suvekohvikute pidajatele on vallavalitsus teinud ka varem. Näiteks otsustati tänavu kevadel Kuressaare linnas munitsipaalmaale hooajalise suvekohviku või müügikoha paigaldanud ettevõtjad vabastada maikuu üüri maksmisest täielikult, alates juunist vähendati tasumisele kuuluvat summat poole võrra – 4 eurolt 2 eurole ruutmeetri kohta.

Sarnase soodustuse tegi vald toitlustus- ja müügikohtadele ka mullu. Vallavanem Mikk Tuisk ütles aprillis, et üürisoodustustega soovib Saaremaa vald toetada ettevõtjaid, kes on koroonapandeemia tõttu majandusraskustesse sattunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles