Tuulikute välkmaleturniiri kuld läks tänavu mandrile

Urmas Kiil
Copy
ESMAKORDSELT ABRUKAL: 2021. aasta Tuulikute maleturniiri võitja rakverelane Kalle Kiik polnud varem oma elu jooksul Abrukale sattunud. Esmatutvus väikesaarega kujunes edukaks ja õnnelikuks.
ESMAKORDSELT ABRUKAL: 2021. aasta Tuulikute maleturniiri võitja rakverelane Kalle Kiik polnud varem oma elu jooksul Abrukale sattunud. Esmatutvus väikesaarega kujunes edukaks ja õnnelikuks. Foto: Urmas Kiil

Laupäeval juba kümnendat korda Abrukal toimunud vendade Tuulikute välkmaleturniiri võit läks seekord Rakverre.

Kaheringilisel turniiril pälvis 12 mängija konkurentsis tänavu kulla rahvusvaheline meister ja Eesti endine malemeister, Rakverest pärit maletaja ja maletreener Kalle Kiik. Napi, vaid poolepunktilise edumaaga edestas ta teisele kohale tulnud Olev Schultsi, Tuulikute turniiri läinudaastast võitjat, Tallinnast pärit ärimeest ja amatöörmale 1997. aasta maailmameistrit. Kolmanda positsiooni haaras Saaremaal Käesla külas elav soomlane Ilkka Mustonen.

Ehkki Kiige ja Schultsi omavahelises tasavägises heitluses jäi viimane skooriga 2 : 0 peale, võitis Kiik sama tulemusega kõik ülejäänud vastased ja kogus lõppkokkuvõttes 20 punkti 22-st. Olev Schults viigistas kolm ja kaotas ühe partii, mis andis talle 19,5 punktiga hõbedase koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles