TULEMAS TÕENDI JA MASKI AJASTU 26. augustist tuleb kanda maski avalikes siseruumides, kus ei kontrollita koroonatõendit (1)

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Eestis nõutakse üritustel osalejatelt sissepääsul koroonatõendi ettenäitamist - kas siis telefoniekraanil või väljaprindituna paberil.
Eestis nõutakse üritustel osalejatelt sissepääsul koroonatõendi ettenäitamist - kas siis telefoniekraanil või väljaprindituna paberil. Foto: Konstantin Sednev

Lisaks tuleb avalikes ruumides, kus on nõutud COVID-19 nakkusohutuse tõendamine, teha seda kõigilt klientidelt või osavõtjatelt inimeste arvust sõltumata.

Peame väga nakkava deltatüve leviku vähendamiseks hakkama kandma maske lisaks ühistranspordile ka poodides, panga- ja postkontorites ning muudes mittekontrollitud avalikes siseruumides," ütles PM Kaja Kallas. 

Endiselt on maskikandmise kohustusest vabastatud kuni 12-aastased lapsed või kui suu ja nina katmine on tervislikel või muudel olulistel põhjustel vastunäidustatud.

Covid-tõendit tuleb 26. augustist hakata alates 18 eluaastast esitama kõikide allpool nimetatud tegevuste ja ürituste puhul nii avalikes sisee- kui väliruumides.

See tähendab, et COVID tõendit tuleb esitada sportimisel, treenimisel, noorsootöös, huvitegevuses ja -hariduses, täienduskoolituses ja täiendõppes; spordivõistlustel ning spordi- ja liikumisüritustel; saunades, spaades, veekeskustes ja ujulates; avalikel koosolekutel ja üritustel, seal hulgas teatris, kinos, kontserdil, konverentsil; muuseumites ja näitusasutustes; meelelahutusteenustel; toitlustusettevõtetes kohapeal söömisel-joomisel.

Tõendit ei tule kontrollida piiramata territooriumiga väliürituste puhul, kaubanduskeskustes ega poodides. Samuti pole enda nakkusohutust vaja tõendada restoranist või kohvikust toidu kaasaostmisel. Samas tuleb kanda maski. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles