Triigi Filharmoonia eestvedaja pälvis presidendilt tunnustuse

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Hannaliisa Uusma paremalt neljas
Hannaliisa Uusma paremalt neljas Foto: Aaron Urb

"Koduvägivallast ja seksuaalvägivallast räägitakse meie ühiskonnas üha rohkem ning oma lugusid jaganud kangelased on sellele palju kaasa aidanud ja julgustanud ka teisi abi otsima," ütles president Kersti Kaljulaid täna vägivallaennetustunnustusi üle andes.

Vabariigi President ja justiitsminister tunnustasid juba viiendat korda eeskujulikku ja innustavat valikut vägivallaennetajatest, kes levitavad vajalikku sõna, aitavad ohvreid, harivad kolleege ja spetsialiste ning toimetavad kohati väga konarlikul teel sallivama ühiskonna poole.

Teiste seas tunnustuse pälvinud Hannaliisa Uusma, kes ühtlasi on Triigi Filharmoonia üks eestvedajaist, on sotsiaalkindlustusametis kindla käega vedanud 2016. aastast Ühendkuningriigis väljatöötatud ja Soomes laialt kasutatava MARAC mudeli (Multi-Agency Risk Assessment Conferences) võrgustikutöö laiendamise projekti ning töö on olnud nii viljakas, et 2020. aasta seisuga Eestis kokku 19 MARACi tuumikrühma, igas maakonnas vähemalt üks.

Lisaks paneb Hannaliisa õla alla juba mitmel järjestikusel suvel Triigi Filharmoonias toimuvatele vägivallaalase teadlikkuse tõstmisele suunatud erinäitustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles