Kümnete Kuressaare majade suur sõber saab täna 85

Aare Laine
Copy
JUUBILAR: Kuressaares jalutades tunneb Jaan Mitt heameelt aastakümneid tagasi tehtud restaureerimistööst.
JUUBILAR: Kuressaares jalutades tunneb Jaan Mitt heameelt aastakümneid tagasi tehtud restaureerimistööst. Foto: SH ARHIIV

Sagariste küla mees, täna 85. sünnipäeva tähistav Jaan Mitt kavatseb oma kodutalu ühes toas avada Saaremaa restaureerimisfirma töid-tegemisi kajastava ekspositsiooni.

“Teen seda vist oma elu lõpuni. Materjali on palju – objektide dokumendid, neid on mitusada. Enam kui paarikümne aastaga restaureerisime üle 300 hoone, lisaks muud rajatised. Tegime tööd ka Hiiumaal ja mandrimaal. Fotosid on palju. Riiulid on valmis, tasapisi tegutsen,” ütleb Mitt.

Tallinna raekoja ja Kadrioru lossi ennistamistöödel silma paistnud ehitusjuht Jaan Mitt suunati 53 aastat tagasi restaureerimisvalitsuse Saaremaa osakonda looma. Tallinlane tuli ja jäi. Selle kohta on ta öelnud, et “Saaremaale saadetud, ep saand siit enam minema”.

Nüüd suure talu peremees ütleb, et naudib kenas looduslikus paigas pensionipõlve. “Räägin siin metsloomadega. Rebased on eriti julged. Nad tulevad akna taha ja vaatavad, kuidas pererahvas toas toimetab. Arvan, et rebane viis meie kassi minema. Olen käinud kiisut metsas otsimas, kuid pole leidnud,” räägib Jaan Mitt.

Täna istub tunnustatud ehitusjuht endiste kolleegidega lõunalauas, kus meenutatakse ka tegusaid tööaastaid. “Ma ei kavatsenud oma tähtpäeva tähistada, aga head kolleegid kutsusid. Tänan neid tähelepanu eest,” oli restaureerimise grand old man kolleegide kutsest liigutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles