Abipolitseinikud lõid omale katusorganisatsiooni

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
ÜHESKOOS TURVALISUSE NIMEL: Meelis Juhandi tuli eile pildile koos politsei piirkonnavanema Minna Rauna ja abipolitseinik Mare Poopuuga.
ÜHESKOOS TURVALISUSE NIMEL: Meelis Juhandi tuli eile pildile koos politsei piirkonnavanema Minna Rauna ja abipolitseinik Mare Poopuuga. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Pensionile läinud politseinik Meelis Juhandi ja ametis olev korrakaitsja Aare Allik lõid MTÜ Saarte Abipolitseinikud, mille eesmärk on olla abipolitseinike katusorganisatsioon.

Meelis Juhandi ütles, et Eestis on taolisi organisatsioone mujalgi, näiteks Lõuna-Eestis. Praegu on politseijaoskonnas abipolitseinike koordinaator, kes tegeleb tööalaste küsimustega. Juhandi ja Alliku mõte on aga pakkuda abipolitseinikele suhtlemist ja tuge. Septembris on tulemas ka esimene abipolitseinike seminar, kus organisatsiooni sisu rohkem avatakse.

Politseitöölt kooliõpetajaks läinud Meelis Juhandi kinnitas, et jääb abipolitseinikega seotuks ning näebki oma ülesandena just organisatoorse ja ennetustöö tegemist. Aare Alliku sõnul on Saaremaal praegu 30 abipolitseinikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles