Kuressaare uued linnaliinibussid on reisijasõbralikumad

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
UUED SÕIDUKID: Siseneda võib mõlemast uksest ning iga ukse juures on validaator, mida ühiskaardiga puudutades tuleb oma sõit registreerida.
UUED SÕIDUKID: Siseneda võib mõlemast uksest ning iga ukse juures on validaator, mida ühiskaardiga puudutades tuleb oma sõit registreerida. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

AS GoBus tõi 1. septembrist Kuressaare linnaliine teenindama neli madalapõhjalist uut bussi, milliseid teistes Eesti linnades ei leidu.

Kuressaare linnaliine teenindavad kaks Isuzu ja kaks Iveco bussi. Isuzu bussides on 22 istekohta ja 39 seisukohta, Iveco bussides mahub istuma 15 ja püsti seisma 23 reisijat.

GoBus´i Saaremaa töödejuhataja Nikolai Jakovets ütles, et uutel bussidel on eelkäijatest paremad reisijamugavused. Uued bussid on senistest ruumikamad, neis on kohad ratastooli ja lapsevankri jaoks. Bussid on madalapõhjalised ja ilma astmeteta, seega saavad bussi hõlpsasti siseneda ka eakad inimesed, samuti ratastooli ja lapsevankriga reisijad.

Bussides on konditsioneerid ning elektroonilised tablood ees, küljel, taga ja salongis. See aitab reisijatel lihtsamini jälgida bussi numbrit ja järgmist peatust.

Reisijatel tasub tähele panna, et bussi sisenemise ja sõidu registreerimise kord on muutunud: siseneda võib mõlemast uksest ning iga ukse juures on validaator, mida ühiskaardiga puudutades tuleb oma sõit registreerida. Ühiskaart maksab 2 eurot (sobivad kõik ühiskaardid, sõltumata värvist) ning neid saab osta R-kioskist, postkontorist, bussijuhilt ja GoBus’i Saaremaa kontorist.

Sel nädalal Kuressaares liinile tulnud Iveco Dekstra LF 38 bussid kasutavad kütusena CNG-gaasi ja Isuzu Novociti Life 2 diislit. Kõik neli bussi on tehasest tulnud sel aastal. Täpselt samasuguseid busse mujal Eestis praegu ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles