Purjetajad tahavad treenerit

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Purjekas. Foto on illustratiivne
Purjekas. Foto on illustratiivne Foto: www.freepik.com

Saaremaa merispordi seltsi (SMS) juhatus sooviks, et talvehooajal oleks Saaremaa spordikoolis jääpurjetamise treeneri. Spordikool seda võimalikuks ei pea.

SMS-i juhatuse liige Jaanis Prii viitab, et jääpurjetamisega tegeleb klubis 20 noort ning tiitlivõistlustelt on võidetud mitmeid medaleid. Prii sõnul on Saaremaal ka olemas väga kogenud treener Viktor Umb, kes on seni jääpurjetamistreeninguid läbi viinud.

Saaremaa spordikooli juht Mati Mäetalu ütles aga, et juba juuni alguses SMS-i juhatusega kohtudes oli tema sõnum olnud ühene: “Purjetamisse ühe lisaametikoha loomine lähituleviku teema kahjuks ei ole.”

Spordikoolis on praegu purjetamise alal 2,6 ametikohta, mis on üle 20% kõikidest spordikooli treenerikohtadest. Lisaks treenerite palga- ja koolituskuludele maksab spordikool talvehooajal purjetajate treeningukulud ja toetab võistlustel käimist. Kokku teeb see aastas kulu 55 000–60 000 eurot.

Mäetalu sõnul on jääpurjetajad nii või teisiti spordikooli purjetamisõpilaste nimekirjas ja noorte jääpurjetamine sisustab neil suuresti purjetamise välist hooaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles