Süsteemirike jättis Tulevikuerakonna kandidaadi maa ja taeva vahele

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu juht Jüri Lember.
Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu juht Jüri Lember. Foto: Erik Prozes

Oma kandidaate soovis eile kohalike omavalitsuste valimistele registreerida ka Eesti Tulevikuerakond, kuid mitme arusaamatuse ja veebisüsteemi tõrke tõttu jäi see tähtaegselt tegemata. Saaremaa vallas soovis erakond registreerida nimekirja, kus ainsa kandidaadina figureerib Jüri Lember.

„Valimiste veebisüsteem kukkus enne lõppu kokku,“ ütles erakonna president Lauri Tõnspoeg Saarte Häälele. Tema sõnul said erakonna inimesed süsteemist aru nii, et üks juhatuse liige saab esitada kõik nimekirjad kõikides valdades, aga tuli välja, et on vaja ka teise juhatuse liikme allkirja, keda paraku ei õnnestunud õigeaegselt kätte saada.

„Teine probleem oli see, et meil on nii vähe kandidaate, Saaremaal näiteks üksainus, ja me ei tulnud selle peale, et ka ühe kandidaadi puhul on vaja nimekiri esitada. Samas süsteem nõuab, et enne kandidaatide esitamist tuleb esitada nimekiri, kes on esimesel kohal, kes teisel ja nii edasi,“ rääkis Tõnspoeg. Lõpuks sai aeg lihtsalt otsa.

„Me oleme praegu maa ja taeva vahel ja ei tea, mitu kandidaati kusagil läbi läks ja kas neid üldse aktsepteeritakse,“ sõnas Tõnspoeg.

Jüri Lember

Jüri Lember (sündinud 24. jaanuaril 1964 Tallinnas) on Eesti kaugsõidukapten ja merendustegelane. 1995–2002 oli ta Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu (EMSA) juhatuse esimees, aastail 2008-2011 aseesimees ja alates 2011. aastast esimees. 2000–2006 oli ta Eesti Mereakadeemia rektori kohusetäitja.

Ta on dokumendi "Eesti merenduspoliitika 2012–2020" üks koostajaid.

Allikas: vikipeedia

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles