FOTOGALERII ⟩ "Suvitajate“ viimane võttepäev: jaanilõkkedraama

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy

​Kavandi külas filmiti 7. septembril viimased stseenid mängufilmist „Suvitajad“, mille esilinastus on planeeritud Juhan Smuuli 100. sünniaastapäeva paiku 2022. aasta alguses.

Viimasel võttepäeval filmiti jaanilõkke ääres sündinud draama, mille käigus selgub filmi lõpplahendus. Võttepäeval lõi kaasa suur osa filmis kaasa tegevatest näitlejatest: Kaire Vilgats, Meelis Rämmeld, Maarja Jakobson, Kristel Elling, Adele Taska, Ago Anderson, Pääru Oja ja Robert Klein.

„Kuigi mõnel võttepäeval pidime hakkama saama vihmase ilmaga, õnnestus meil enamik planeeritud võttepäevi ja saime koostöös saarlaste ning Saaremaa ettevõtetega filmi õigeaegselt lindile. Septembri lõpus jääb meil filmida vaid kaskadööristseen taluperemees Ärni ja suvitajast peaosatäitja Sohviaga,“ lausus „Suvitajate“ produtsent Tanel Tatter.

„Suvitajad“ stsenaariumi kirjutas Martin Algus Juhan Smuuli samanimelise jutustuse ainetel. Film valmib Juhan Smuuli sajandaks sünniaastapäevaks ning Tanel Tatteri sõnul on see ühtlasi austusavaldus kultuskomöödiale "Siin me oleme", mis vändati sama algmaterjali põhjal.

Kirge ja nalja täis suvine komöödia

"Suvitajad" on ehedat kirge ja nakatavat nalja täis suvine komöödia. Imekauni Muhumaa rüpes rulluvlegendaarne lugu on toodud julgelt tänapäeva, sest Smuuli terane nägemus vastandlikest inimtüüpidest on ajatu.

Kalur Ärni on otsustanud nigela kalasaagi tõttu jaaniajaks suvitajad võtta. Plaan pole ju paha, kuid tema kaunisse Muhumaa tallu saabuvad ülimalt tülikad külalised: proua Sohvia, tema abikaasa Johan, nende poeg Juunior ja Sohvia kaunitarist õde Erna koos oma ärimehest kavaleri Ivoga.

Juba esimesest pilgust on selge, et Ärnil ja tema naisel Lainel läheb selle seltskonnaga väga keeruliseks. Pealinnast saabunud suvitajad pakatavad tähtsusest ja nõuavad erikohtlemist, samas on nende klantsi pealispinna all piinlikke saladusi, mis tüli käigus avanema hakkavad.

Linnarahva jagelustesse tõmmatud maarahvas avastab nüüd ka oma elus üllatavaid kitsaskohti. Naljakate segaduste ja intriigide saatel minnakse vastu jaaniööle ning koos võimsa lõkkega süttivad peoplatsil ka viimseni pingule timmitud kired.

"Suvitajad" on "Talve", "Soo" ja "Jahihooaja" taga seisva meeskonna kõige värskem linateos. Filmi režissöör on Ergo Kuld, stsenarist Martin Algus, produtsendid Kristian Taska, Tanel Tatter ja Veiko Esken. Filmi toodavad Taska Film, Kassikuld ja Apollo Film Productions ning levitab Hea Film.

„Suvitajad“ valmimist toetavad Postimees, Kanal 2, Apollo TV, Saarte Filmifond, Liviko, Alexela, Autoforte, DHL, Hartwall, Rannarootsi, Valio, Karja Pagar, Baron Rosen, Motohobi, Oitme Puhkemaja ja Sassimaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles