Uus selts hakkab sepatööd tutvustama

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Seltsi asutamise tähistamiseks sepistati sümboolne tekstiga rõngas, mille otsad kohapeal ürituse käigus jämeda neediga kokku neediti.
Seltsi asutamise tähistamiseks sepistati sümboolne tekstiga rõngas, mille otsad kohapeal ürituse käigus jämeda neediga kokku neediti. Foto: Erakogu

Laupäeval asutatud Saaremaa sepatöö selts tahab pakkuda võimalust tutvuda sepatööga ja uurida selle põlise ameti kohalikku ajalugu.

Seltsi ühe asutaja Gunnar Varese sõnul loodi ühing saarlasele, kes tahaks proovida sepatööd, aga kellel pole selleks võimalusi. “Nüüd võib liituda seltsiga ja käia sepikojas tegemas. Alguses lihtsalt harjutamas, hiljem, kui juba rohkem oskusi, saab teha endale vajalikke asju. Haagid, hinged, käepidemed jne.”

Vastavalt võimalustele tahab selts tegeleda ka sepatöö ajalooga, otsida vanu põnevaid sepikodasid, neid jäädvustada ja nähtavaks teha.

Seltsi asutamise tähistamiseks sepistati sümboolne tekstiga rõngas, mille otsad kohapeal ürituse käigus jämeda neediga kokku neediti. “Et ühendus kestaks ja oleks hästi seotud nii ameti, liikmete kui ka eluga,” selgitas Vares.

Selts ootab ühinema kõiki huvilisi. “Eelnevat kogemust pole vaja, teeme kohapeal rauast ja punaselt ette,” kinnitas Vares. Liituda saavad ka need, kes ise sepistada ei taha, aga keda teema huvitab. “Leiame ka neile tegevust – erinevate tegevuste organiseerimisel, ajaloo jäädvustamisel jne,” lausus ta.

Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles