SAARLANE ⟩ Avjoska paneb kokku igavest puslet

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
VIKIPEDIST: Vikipeedia saadab Ave Mariat pea igal pool. Tööl näiteks kohvitassi näol.
VIKIPEDIST: Vikipeedia saadab Ave Mariat pea igal pool. Tööl näiteks kohvitassi näol. Foto: Erakogu

2006. aasta suvel otsis Valjala kandist pärit Ave Maria Mõistlik infot oma sünniküla Tõnija kohta. Guugeldas, kuid ei leidnud suurt midagi. Otsustas siis vea parandada: registreeris ennast Vikipeedia kasutajaks ja pani ise sünniküla info ilmavõrku üles. Viisteist aastat hiljem on ta kirjutanud Vikipeediasse üle 3800 artikli.

“1. juulil 2006, kell 15.01 vajutasin ma Tõnija artikli juures “Salvesta” nupule,” vaatab Ave Maria Vikipeedia süsteemist ajaloo järele. Siis sündis selle vabatahtliku internetientsüklopeedia kasutaja nimega Avjoska. Kui täna vaadata Vikipeedias näiteks Saaremaa kohta käivaid artikleid, siis suure tõenäosusega leiab sealt vähemalt toimetajate rea pealt ka tema nime. Olgu selleks siis kasvõi mõni väike korrektuur.

Kui veel statistikasahtlitesse kaevuda, siis tulevad välja uhked numbrid: 3800 tema poolt alustatud artiklit on Avjoska eestikeelse Vikipeedia üle 90 000 muudatuse hulgas ja ingliskeelses Wikipedias on tema kontol üle 3000 muudatuse. Lisaks on ta teinud Vikipeedia fotodesse üle 2500 pildi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles