Külarahvas ootab Ruhve teele ammulubatud mustkatet

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Asfalteerimine.
Asfalteerimine. Foto: Egon Ligi

Ruhve, Randvere ja Viltina küla elanikud algatasid keskkonnas petitsioon.ee allkirjade kogumise Ruhve teele mustkatte saamise toetuseks.

Nimetatud külade elanikud ja maaomanikud on korduvalt taotlenud Ruhve külla toova ja küla läbiva riigitee mustkatte alla viimist. 15 aastat tagasi räägiti võimalusest jõuda selleni 10 aasta jooksul.

“Kahjuks ei ole seda senini tehtud. Seetõttu kordame oma taotlust katta Saaremaal Laimjala–Kuressaare maanteelt Ruhve külla viiv ja Ruhve küla läbiv kruusatee mustkattega,” öeldakse petitsioonis, millele oli eile pärastlõunaks allkirja andnud 141 inimest.

Ruhve küla toetavad ka Randvere ja Viltina elanikud ning Laimjala–Kuressaare maanteelt Ruhve külla viiva kruusatee ääres asuvate kinnistute omanikud, seal elavad inimesed ning nende külalised.

Taotlejad leiavad, et tee mustkatte alla viimine on kooskõlas riigiteede teehoiukavas 2021–2030 nimetatud teedevõrgu arendamise eesmärkidega muuta liiklemine ohutumaks, parandada keskkonnaseisundit ja soodustada piirkonna arengut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles