VAID ÜKS RIKKUMINE ⟩ Politsei kontrollis Kuressaare toidukohtades koroonatõendi küsimist

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Reid Kuressaares
Reid Kuressaares Foto: Kuressaare politseijaoskond fb

Kuressaare politseijaoskond teatab, et käis reedel koos terviseametiga kontrollkäigul Kuressaare toitlustusasutustes, et üle vaadata, kas ettevõtted peavad kinni nõudest kontrollida nakkusohutust kinnitavaid tõendeid.

Kokku kontrolliti seitset toitlustusasutust ning tuvastati vaid üks rikkumine.

"Meil on hea meel, et pea kõik ettevõtted on piirangutest kinni pidanud. Samuti on kiiduväärt see, et lõviosa toitlustusasutustest on varustanud oma sisskäigud kliente informeerivate teadetega nakkusohutust kinnitavate tõendite kontrollimise osas ja taganud desinfitseerimisvahendid," postitab politseijaoskond sotsiaalmeedias.

Lisameetmena on rohkem kui pooled toitlustusasutused ennast varustanud ka koroonaviiruse kiirtesti tegemise võimalusega, et anda vaktsineerimata klientidele võimalus soovi korral einestada kohapeal.

"Selleks, et vastutustundlikud ettevõtted saaksid oma tööd lihtsustada, tuletame meelde, et nakkusohutust kinnitavaid tõendeid saab kontrollida ka veebilehe abil - kontroll.digilugu.ee," märgib politsei. Veebilehel asub rakendus, mida ei pea alla laadima. Nutiseadmega veebilehele sisenedes avaneb aken, millega on võimalik kiirelt kontrollida kliendi esitatud QR koodi.

"Lisaks tasub meeles pidada, et iga toitlustusasutus on kohustatud küsima ka oma püsiklientidelt nakkusohutust kinnitavat tõendit. Palume siinkohal püsiklientidel olla mõistvad ettevõtete suhtes, kes täidavad neile seadusest tulenevaid nõudeid, et hoida oma asutuse uksed avatuna ja pakkuda oma klientidele parimat teenust."

Koostöös terviseametiga plaanib politsei ka edaspidi kontrollkäike Saare maakonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles