Koolide ja lasteaedade tuleohutus pole laita

Saarte Hääl
Copy
Tulekustutid.
Tulekustutid. Foto: www.freepik.com

Kontrollreide läbiviinud ohutusjärelevalve büroo inspektori Maria Vahteri sõnul leiti mõningaid vigu kõikides Saaremaa haridusasutustes. Kuid enamik probleemidest, millele inspektor tähelepanu juhtis, kõrvaldati kohe.

Väärteomenetlust tuli alustada vaid ühel korral, põhjuseks kontrollimata tulekustutid.

“Kõige enam muret valmistasid tuletõkkesektsioonid. Enamikel juhtudel tõrkusid tuletõkkeuste sulgurid, uksed ei avanenud või ei sulgunud täielikult,” ütles Vahter.

Inspektor tõi välja veel puudused evakuatsioonivalgustuses ning ka ATS-süsteemide (automaatne tulekahjusignalisatsiooni süsteem) kontrollimine oli jäänud mõningatel juhtudel tegemata.

Kõikides haridusasutustes olid ventilatsioonisüsteemid seest puhastamata.

Ühe olulise aspektina märkis Vahter, et kahel maapiirkonna haridusasutusel olid tähistamata ja kontrollimata veevõtukohad.

Hea näitena tõi inspektor välja Kuressaare Ida-Niidu, Tuulte Roosi ja Pargi lasteaia, kus jälgitakse pidevalt, et lastel oleks ohutu õpikeskkond.

Kiitust vääris ka Ristiku lasteaed, kus direktor on võtnud tuleohutusnõuete täitmise prioriteediks ning hoolitseb selle eest, et ka kõik töötajad oleksid ohutusteemadega alati kursis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles