54. Saaremaa rallile registreerus 136 ekipaaži

Saarte Hääl
Copy
Saaremaa ralli.
Saaremaa ralli. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

54. korda toimuvale rallile registreerus tänavu 136 ekipaaži nii Eestist kui ka mujalt maailmast kokku üheksas võistlusklassis. Rajale on tulemas üks WRC- ja lausa 12 R5-masinat.

Saaremaa Rally logo
Saaremaa Rally logo Foto: rally.ee

Võistlejaid on ees ootamas ajaloo üks pikimaid Saaremaa rallisid, kus rallimeestel ja -naistel tuleb kahe võistluspäeva jooksul läbida kokku 14 kiiruskatset, millest vaid neli on korduvad.

Raja pikkuseks on planeeritud 513,14 kilomeetrit, millest lisakatsed moodustavad 132,02 kilomeetrit, kusjuures esimesel võistluspäeval toimub võidukihutamine suures osas asfaltkattega teedel.

Võistluste direktor Villi Pihl ütles, et võistlustrass saab olema põnev ja katsumusrohke nii vanadele kaladele kui ka noorematele ralliässadele.

"Oleme püüdnud raja koostamisel jätta sisse vanu häid klassikuid, aga samas tuua juurde ka uusi ja huvitavaid lõike."

Näiteks sõidetakse esimene võistluspäev suures osas asfaltkattega teedel, mis on rallisõitjatele kindlasti paras väljakutse, kuna seda tuleb teha võistlusautoga, millel on kruusaseade.

Laupäeval aga saab oma oskused proovile panna traditsioonilisematel katsetel, kust ei puudu kiviaiad ja tehnilised kitsad sektsioonid.

Pealtvaatajad on Saaremaa ralli katsetele ja hooldusparki teretulnud, kuid selleks peab olema ette näidata Covid-vaktsineerimise tõend, läbipõdemise tõend, antigeeni kiirtesti või PCR-testi sertifikaat.

Saaremaa ralli katsetele ja hooldusparki pääseb vaid piletiga, ühe pääsme maksumus on 20 eurot, pääse kehtib mõlemal päeval kõigil katsetel. Võimalik on soetada 5 euro eest ka üksiku katse pääse.

Saaremaa rallit saab nii reedel kui ka laupäeval jälgida telepildi vahendusel Delfist ja lisaks kuulata Ralliraadiot Kadi raadio Saaremaa sagedusel 90,5 MHz, mis toob kõigi kuulajateni otseülekandena värskeimad sündmused ralliradadelt koos katse lõpu kommentaaridega.

Ralli ajakava, katsete kaardid ja kirjeldused ning huvitavad lood leiab ametlikust Saaremaa Rally ajakirjast, mis ilmub juba järgmisel teisipäeval, 5. oktoobril ning on saadaval kõigis Saaremaa ralli ametlikes müügipunktides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles