Apteegist on koroonavaktsiini saanud mitusada inimest

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Vaktsiin. Foto on illustratiivne.
Vaktsiin. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Saaremaa inimesed kasutavad üsna usinalt võimalust lasta end gripi ja koroonaviiruse vastu vaktsineerida apteegis.

Saare maakonnas tegutsevatest apteekidest ainsana saab koroonaviiruse vastu vaktsineerida Auriga kaubanduskeskuse apteegis – kolmapäeviti kell 17–20 ja laupäeviti kell 11–15. 1. oktoobri seisuga oli seda võimalust kasutanud 384 inimest.

“Vaktsiinisoovijaid jagub,” ütles Auriga apteegi klienditeenindaja Karin Mölder. “Näiteks selleks kolmapäevaks on end kirja pannud kolmteist inimest.”

Mölderi sõnul on vaktsiinisoovijate seas igas vanuses inimesi ning apteeki tulevad kaitsesüsti saama ka 12+ vanuses lapsed.

“Paljud pered soovivad ju koolivaheajal reisile minna,” põhjendas Mölder.

Gripi vastu saab end pookida lasta Kuressaare Pereapteegis Tallinna tänaval bussijaama naabruses ning Saare Selveri Südameapteegis.

Pharma Holding OÜ Lääne piirkonnajuhi Heli Pilari sõnul on inimeste huvi Saare Selveri Südameapteegis pakutava võimaluse vastu pigem suur. “Kuna alustasime kaitsesüstimisega alles 5. oktoobril, siis täpsemat hinnangut vaktsineerimise mahu osas täna öelda ei saa,” selgitas Pilar. “Vabu aegu vaktsineerimisele praegu veel on, kuid broneeringute hulk kasvab järjest.”

Saare Selveri Südameapteek pakub vaktsineerimiseks aegu teisipäevast reedeni kell 16–19 ja laupäeviti kell 12–15.

Eesti proviisorapteekide liidu juhi Ly Rootslase sõnul on alates juuli lõpust kogu Eestis koroonaviiruse vastu apteekides vaktsineeritud ligi 9000 inimest. Rootslase hinnangul on inimeste huvi selle võimaluse vastu suur.

“Alustasime juuli lõpus kaheksa apteegiga, kuid esimese nädalaga oli selge, et inimestele meeldib apteekides vaktsineerimise mugavus ja nii lisasime juurde apteeke üle Eesti,” ütles Rootslane.

Vaktsineerida saab 24 apteegis üheksas maakonnas ja Covid-19 vaktsineerimine apteekides jätkub aasta lõpuni.

Apteekides vaktsineerivad soovijaid vastava väljaõppe läbinud tervishoiutöötajad, peamiselt meditsiiniõed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles