Omavalitsuste hääletusrongile pandi esimesed hääled sisse

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
KINDEL VÄRK: Peeter Rudašil polnud valikut raske teha ja hääl läks oma kandi inimesele. Valimissedeli tembeldas jaoskonnakomisjoni liige Anu Kriska.
KINDEL VÄRK: Peeter Rudašil polnud valikut raske teha ja hääl läks oma kandi inimesele. Valimissedeli tembeldas jaoskonnakomisjoni liige Anu Kriska. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eile avatud e- ja eelhääletusega algas kohalike omavalitsuste valimisnädal, mis kulmineerub pühapäevasel valimispäeval.

Kuressaare kultuurikeskusse kogunes kümmekond minutit enne keskpäeva valimisjaoskonna avamist ootama tosinkond inimest, enamik eakamad kodanikud, kõik nõuetekohaselt maskides. Jaoskonna avamise järel trügima ei hakatud, vaid hoiti viisakalt distantsi ja komisjoni laua äärde astuti alles siis, kui eelnev hääletaja oli oma toimingud lõpetanud ja hääletusruumist lahkunud.

Esimesena pääses valimiskasti juurde Laugu külas tegutsev klaasikunstnik Peeter Rudaš, kel tegelikult ei olnudki alguses plaanis eelhääletama tulla. “Tegelikult tulime linna autoremonti. Enne kahteteist pidime auto ära viima, pärast seda tulime siia ja mõtlesime, et käime siis ära. Mis me ikka niisama tagasi läheme,” rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles