Roolipiigadel on nüüd lossipargis oma pink

Aare Laine
Copy
ÜMMARGUNE TÄHTPÄEV läheb ajalukku nimelise pingi avamisega kõlakoja esisel platsil Kuressaare lossipargis. Ees vasakult Maimu Krischka, Virve Rõõm, Heljo Kaubi ja Juuli Pihl. Tagareas vasakult Aime Õisnurm, Sirje Kindsigo, Varje Aro, Urve Alesma, Helve Aav, Salme Niitmets, Valve Toel, Milvi Harjus, Viive Riisik ja Viive Asuma.
ÜMMARGUNE TÄHTPÄEV läheb ajalukku nimelise pingi avamisega kõlakoja esisel platsil Kuressaare lossipargis. Ees vasakult Maimu Krischka, Virve Rõõm, Heljo Kaubi ja Juuli Pihl. Tagareas vasakult Aime Õisnurm, Sirje Kindsigo, Varje Aro, Urve Alesma, Helve Aav, Salme Niitmets, Valve Toel, Milvi Harjus, Viive Riisik ja Viive Asuma. Foto: MARGUS MULD /ERR

Kunagised naistraktoristid ja -autojuhid ühendusest Roolipiigad tähistasid reedel klubi asutamise 25. aastapäeva.

Pidulikul sündmusel osales 14 vaprat naist mitmest paigast üle Saaremaa.

“Need ilusad pingid siin kuursaali ja kõlakoja ees on juba ammusest ajast. Mõtlesime, et ühel neist võiks olla plaat, mis annab Roolipiigadest teada. Saimegi selleks loa.

Mulle on see koht südamelähedane sellegi poolest, et kõlakoja üks ehitajaid oli minu vanaisa Jaan Vahter,” rääkis ühenduse asutajaliige ja 25 aastat selle eesotsas olnud Juuli Pihl Tiirimetsast. Juuli ise sai oma koduõue nimelise pingi juba 2013. aastal.

Õnnitlejate hulgas oli kaitseminister Kalle Laanet, kes on enam kui kümne aasta vältel oma erinevates ametites kangete saare naiste ettevõtmisi toetanud. Salme osavalla juht Andrus Raun kiitis naiste visadust ja krapsakust, öeldes, et ühiskondlikus elus löövad nad praegugi aktiivselt kaasa.

Pärast pingi avamist istusid naised Salme rahvamajas ühises peolauas. Meenutati möödunut ja seati tulevikusihte. Juuli Pihl tundis kordaläinud päevast heameelt, märkides sedagi, et tänavu on piigad tutvunud Kihelkonna piirkonna vaatamisväärsustega, käinud ekskursioonil Noarootsis ja Võrumaal.

Peatselt seisab neil ees huvireis Kõrkverre ja teatrietendust sõidavad nad vaatama Pärnusse. Järgmise aasta juulikuu esimesel nädalavahetusel võõrustavad Roolipiigad kodusaarel oma kunagisi ametikaaslasi.

“See oli meie idee, korraldada üle-eestilisi kokkutulekuid. Tuleval aastal toimub see juba 20. korda. Jälle on meie kord külalisi vastu võtta,” märkis esi-roolipiiga Juuli Pihl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles