Kolmanda vaktsiinidoosi soovijad peavad seda ise küsima

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Vaktsiinid
Vaktsiinid Foto: Tairo Lutter

Saaremaal saavad koroonavaktsiini kolmanda süsti soovijad küsida tõhustusdoosi perearstidelt või haiglast.

Kuressaare perearstikeskus poogib soovijaid kolmanda vaktsiinidoosiga neljapäevast alates.

“Esmajärjekorras saavad kolmanda süsti 65+ vanuses inimesed ja immuunpuudulikkusega inimesed ning haridus-, sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonna töötajad,” ütles perearst Mari Soots.

Tema sõnul peaksid kolmanda doosi soovijad perearstikeskusega ise ühendust võtma. “Meie püüame praegu neid vaktsineerima saada, kel alles teine või isegi esimene süst tegemata,” rääkis Soots.

Tema andmeil korraldavad hooldekodud oma klientide ja personali vaktsineerimist ise.

Kuressaare haigla on soovijaid nn tõhustusdoosidega vaktsineerinud juba pea nädala. “Osa perearste suunab kolmanda doosi ka meile, sest süstivad alles esimesi ja teisi doose,” ütles haigla infektsioonikontrolli õde Inga Adamson.

Adamsoni sõnul saavad tõhustusdoosi kõik soovijad, kes kriteeriumidele vastavad: 65+ vanuses inimesed, kel sai vaktsiinikuur läbi kuus kuud tagasi, ja alla 65-aastased, kel on vaktsineerimiskuuri lõppemisest möödunud kaheksa kuud.

Adamsoni hinnangul on huvi selle võimaluse vastu praegu veel üsna väike – kolmandat kaitsesüsti tuleb saama kaks-kolm inimest päevas.

Kihelkonna hooldekodus hakatakse nii klientidele kui ka personalile kolmandaid vaktsiinidoose manustama järgmisest nädalast.

“Pidime selleks uued nõusolekud küsima,” ütles hooldekodu juhataja Ave Väli. Tema sõnul on kaitsepoogitud enamik klientidest. “Vaid mõni üksik ei soovinud vaktsiini,” märkis Väli. Juhataja kinnitusel on kõik Kihelkonna hooldekodu hooldustöötajad vaktsineeritud.

Ööpäevaga suri Eestis kuus nakatunut

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti 7869 COVID-19 testitulemust, millest 1277 osutus positiivseks ja suri kuus nakatunut.

Positiivse testi saanutest oli 854 vaktsineerimata ja 423 lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Reedehommikuse seisuga vajas sümptomaatilise COVID-19 tõttu haiglaravi 267 inimest ja ööpäevaga suri kuus nakatunut. Kõik olid vaktsineerimata.

Kokku on haiglas 349 koroonaviirusega nakatunud patsienti, kellest on vaktsineerimata 217 ehk 62,2 protsenti ja lõpetatud vaktsineerimiskuuriga 132 ehk 37,8 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles