Kolmapäevased lennureisid jäid ära, eilehommikune hilines

Copy
Lennuk. Foto on illustreeriv.
Lennuk. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Kolmapäeval jäi ära hommikune lend Tallinna ja Kuressaare vahel, õhtune ei saanud Kuressaares maanduda, eilehommikune lend pealinnast lükati aga edasi.

“Eile tuvastati meie lennukil enne väljalendu teostatava kontrolli käigus tehniline rike, mis ei võimaldanud õhusõidukit jäätumistingimustes kasutada,” põhjendas OÜ NyxAir juhataja Jaanus Ojamets. “Kuna viga avastati alles vahetult enne väljalendu, siis ei olnud võimalik mõistliku aja jooksul asenduslennukit saada.”

Ojametsa sõnul viidi reisijad, kes ei soovinud oma pileteid teistele lendudele vahetada, kohale busside ja taksodega.

“Kuna varuosad ei jõua nii kiiresti meieni, kasutasime kolmapäevaõhtuseks lennuks oma lepingulise partneri õhusõidukit,” ütles Ojamets. “Kahjuks aga oli kolmapäeval Kuressaares tugev külgtuul, mis koos märja rajaga ületasid lennukile lubatud opereerimise koefitsiendid.”

Seetõttu oli lennuki meeskond sunnitud tagasi Tallinna pöörduma. Jällegi pakuti reisijatele lennupiletite vahetamise võimalust või kohest transporti taksode ja bussidega.

Küsimusele, kas ILS-süsteemiga, mis laseb lennukitel maanduda ka halva nähtavuse korral, on kõik korras, vastas Ojamets: “Mainitud juhtumid ei olnud seotud halva nähtavusega.”

Ojametsa sõnul hilines eilehommikune lend, kuna NyxAiri koostööpartneril oli probleeme meeskondade komplekteerimisel ja seetõttu tuli operaatoril leida uus lahendus asenduslennuki kasutamiseks. “See võttis natuke aega,” märkis Ojamets.

Eilehommikusest hilinemisest teavitati reisijaid e-kirjaga juba kolmapäeva õhtul. “Mis puudutab reisijate teavitamist, siis teeme seda kohe, kui ilmnevad lendu mõjutavad asjaolud,” ütles Ojamets. Tema sõnul ilmnevad need enamasti aga alles lendudeks ettevalmistamise käigus, selleks ajaks on reisijad juba lennuväljale jõudnud või sinna teel.

Tagasi üles