Merepõhjast leiti Saksa kaubalaeva vrakk

Copy
ILLER: Transpordiamet leidis vraki juuni lõpus, aga esimest korda avastati see merepõhjast juba  2014. aastal miinitõrje-
operatsiooni käigus.
ILLER: Transpordiamet leidis vraki juuni lõpus, aga esimest korda avastati see merepõhjast juba 2014. aastal miinitõrje- operatsiooni käigus. Foto: wrecksite.eu

Möödunud nädalal leidis mereuuringuid tegeva Saksa uurimislaeva meeskond Sõrve sääre tipu lähistelt umbes 110 meetri pikkuse laevavraki. Kui alguses oletati, et tegu on seni teadmata vrakiga, siis tegelikult avastati see juba seitse aastat tagasi.

Praegu oletavad asjatundjad, et tegemist võib olla 1930. aastate lõpus valminud Saksa kaubalaevaga Iller, mis lasti Sõrve lähistel põhja 1944. aasta oktoobri esimesel poolel.

"Sajaprotsendiliselt ei saa selles kindel olla, sest keegi pole seal veel sukeldumas käinud," ütles transpordiameti hüdrograafiaosakonna juhataja Peeter Väling. "Kuid suure tõenäosusega see ikkagi Iller on, sest nii mõõtmete kui ka kuju poolest vrakk sobib." Saksa uurimislaeva tehnika leidis kõnealuse vraki veidi enam kui nädal tagasi. Transpordiameti hüdrograafialaev oli aga selle fikseerinud juba tänavu suvel, kuid tänaseni pole seda jõutud vrakikaardile märkida.

Tagasi üles