Bussifirma tõmbas lennuki tõttu Tallinn-Kuressaare liinil reisid koomale

Saarte Hääl
Copy
Lux Express, bussijuht Rein Irs.
Lux Express, bussijuht Rein Irs. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Lux Express vähendas alates 15. novembrist väljumiste hulka Tallinn-Kuressaare liinil.

Seni igapäevaselt käigus olnud Tallinn-Kuressaare kell 16.30 hakkab väljuma reedeti ja pühapäeviti ning Kuressaare-Tallinn 06.00 esmaspäeviti ja laupäeviti.

Lux Expressi Eesti ärijuhi Ingmar Roosi sõnul hakkas nimetatud liinidel reisijate arv tuntavalt vähenema alates septembrist, kuigi langustrend näitas ennast juba varem.

„Hommikuse 6:00 Kuressaare-Tallinn väljumise sõitjate arvu langus ei ole põhjustatud niivõrd koroonast ega ka suvehooaja lõppemisest," selgitab Roos.

Kuni 2019. aastani oli varahommikune väljumisaeg kogu aasta vältel populaarne. Keskmiselt oli 30-35 sõitjat igal reisil. Suure languse tõi kaasa hoopis suurema lennuki käiku panemine Kuressaare-Tallinn lennuliinile.  

„Paljud reisijad hakkasid eelistama keset koroonakriisi käima pandud lennukit, mis väljub 2 tundi ja 50 minutit hiljem, kuid toob sõitja Lux Expressi bussist 20 min varem Tallinnasse.

Kuigi lennukipileti hind on Lux Expressi piletist kaks korda kallim, siis tööasjus reisiva kliendi jaoks on see riigi poolt doteeritud lennuliinil siiski väga soodne hind, mida täiendava kolme unetunni eest maksta.

"26eurose piletihinnaga jäetakse lennureisijale petlik mulje justkui tasuks ta ise enda pileti eest, kuid tegelikult katab see ilmselt alla veerandi lennuliini käigushoidmise kulust,“ lisas Roos.

„Kuna Lux Expressil oli Tallinnast-Kuressaarde õhtul kaks väljumisaega suhteliselt väikese vahega (16.30 ja 17.35), siis otsustasime nendest madalama nõudlusega väljumise jätta käiku vaid reedeti ja pühapäeviti, mil saarele reisijaid on rohkem,“ valgustab Roos.

Ta avaldas lootust, et muudatus klientidele liiga palju ebamugavust ei tekita, kuivõrd kl 17.35 Tallinnast Kuressaarde sõitvasse bussi mahuvad ilusti ära ka ära jääva väljumise senised reisijad.

Lux Express loodab kärbitavate liinide igapäevase teenindamise taastada 2022. aasta kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles