JUHTKIRI Helkurid külge!

Saarte Hääl
Copy
Pimedal ajal tagab jalakäija parima nähtavuse helkur, mis tuleb riputada paremale poole põlve kõrgusele.
Pimedal ajal tagab jalakäija parima nähtavuse helkur, mis tuleb riputada paremale poole põlve kõrgusele. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kätte on jõudnud aasta pimedaim aeg. Hommikul, kui suur osa meist tööle-kooli-lasteaeda läheb, pole veel valgeks läinud. Õhtul end koju sättides peame aga tõdema: juba pime.

Paraku kipuvad paljud meist unustama, kui oluline on sel valgusevaesel ajal olla liikluses nähtav. Tumedates rõivastes ja helkurita jalakäijat ei pruugi sõidukijuht märgata enne, kui on liiga hilja.

Helkurita jalakäijaid, kes ootamatult sõiduki valgusvihku ilmuvad, on kirunud küllap iga autojuht. Samas kipuvad paljud roolikeerajad unustama või ignoreerima tõika, et sõidukist väljudes satuvad nemad samuti jalakäija rolli. Ning peavad helkurit kandma. Isegi see, kes oma sõnul liigub ainult kõnniteel või poe parklas.

Lapsed on üldjuhul tublid helkurikandjad, küll aga tasub täiskasvanuil selles osas hoolikam olla ning teiste liiklejatega rohkem arvestada.

Kes helkuri vajalikkuses kahtleb, sel tasub tulla laupäeva õhtul kella 17-ks Kuressaare kesklinna väikesesse liiklustundi, kus jagatakse õpetust, kuidas pimedal ajal ohutult liigelda, ja püütakse näitlikult tõestada helkuri kandmise vajalikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles