Riigigümnaasiumi ja Hariduse kooli ei saa võrrelda (1)

, Saaremaa vallavalitsuse ehitus- ja planeeringuosakonna juhataja
Copy
Saaremaa valla ehitus- ja planeerimisosakonna juhataja Rein Kallas.
Saaremaa valla ehitus- ja planeerimisosakonna juhataja Rein Kallas. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare Hariduse kooli ja Saaremaa gümnaasiumi ehituse võrdlemine on meelevaldne, kuna Hariduse kooli suletud netopind on 5346,4 m² ja ehitushanke maksumus on avalikkusele teada, kuid riigigümnaasiumi suletud netopind on ligikaudu 1000 m² väiksem ja ehitustööde maksumuse osas võib ainult spekuleerida.

Riigihangete registri andmetel on riigigümnaasiumi puhul lisaks ehitushankele korraldatud ka hanked laboriinventarile ja suurköögile.

Samuti ei saa võrrelda hinnapakkumiste koostamise aega. Riigigümnaasiumi hange korraldati 2020. aasta kevadel, kui ei olnud veel alanud ehitushindade tõus. Ehitushinna indeks langes 2019. aasta IV kvartalist kuni 2020. aasta III kvartalini. Järsk ehitushinna tõus algas 2021. aasta I kvartalist, kui kuulutati välja Hariduse kooli hange.

Samuti on ekslik väide, et vald maksis kinni kõik kesklinna vihmaveekahjustuste likvideerimise remonttööd. Need tööd maksis osaliselt kinni ehitaja. Vald onpöördunud kohtu poole, et nõuda projekteerijalt kulutuste hüvitamist.

Loe artiklit siit!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles