Puuetega inimeste koda korraldab poeringe

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Ostukorv. Illustratiivne foto.
Ostukorv. Illustratiivne foto. Foto: Shutterstock

Saaremaa puuetega inimeste koda hakkab detsembrist Kuressaares pakkuma tasulist poeringiteenust, viies soovijad autoga kodust kauplusse ja tuues pärast tagasi.

Veronika Allas
Veronika Allas Foto: Saarte Hääl

Puuetega inimeste koja juhataja Veronika Allase sõnul hakkab SPIK uut teenust pakkuma, kuna selle järele on nõudlus ja vajadus.

"Paraku kõik meist ise poodi ei pääse," tõdes Allas. "Meile on kurdetud, et need, kellel käib kodus koduhooldaja, saavad küll toitu koju tellida, aga koduhooldaja neid poodi viia ei tohi. Inimene tahab aga ka ise kaupa valida – ka siis, kui ta suudab liikuda vaid rulaatoriga."

Allase sõnul helistas talle üks proua, kes rääkis, et tänu SPIK-i sotsiaaltranspordi teenusele pääses ta poole aasta jooksul esimest korda poodi. "See oli tema jaoks nii tähtis, nagu oleks tegu olnud teatriskäiguga," lausus Allas.

Kuigi sotsiaaltransport on mõeldud selleks, et inimene näiteks panka, apteeki või arsti juurde viia, poeretkedeks see siiski ette nähtud ei ole. Samas võib vahel juhtuda, et inimesel jääb näiteks pärast kaubanduskeskuses asuva apteegi külastamist aega ka poeskäiguks, enne kui kokkulepitud kellaajal taas sõidukisse istuda.

"On ju loomulik, et ta sellisel juhul ka kauplust külastab," sõnas Allas.

Poeringe korraldab SPIK alates järgmisest nädalast kolmapäeviti ning esialgu Kuressaare linna piires. Vajadusel aitab autojuht kliendil ka ostukotid tuppa viia.

"Kui meie uue teenuse järele nõudlust jagub, siis mine tea – vahest kujuneb autojuhi tööst koguni põhitöökoht," ütles Allas.

Korraga saab kolmapäeviti SPIK-i autoga poodi sõita kuni kuus inimest. Kui soovijaid on rohkem, teeb juht mitu poeringi. Sõit poodi ja tagasi koju maksab 8 eurot.

Transpordi tellimiseks tuleb helistada dispetšer Leale telefoninumbril 58 242 318.

"Kõige parem on, kui helistataks paar päeva ette," lausus Veronika Allas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles