Kuressaares soovib õeks õppida 79 inimest

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Tallinna Tervishoiu Kõrgkool
Tallinna Tervishoiu Kõrgkool Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Tallinna tervishoiu kõrgkooli Kuressaare õendusõppe rühma tudengiks soovijaid on üle kahe korra rohkem kui rühmas kohti.

Kuressaare õppetöö koordinaatori, õppejõud-õpetaja Kaja Lempu andmeil laekus SAIS-i ehk Eesti kõrgkooli sisseastumise infosüsteemi 79 avaldust.

"Seega võib öelda, et huvi on suur," tähendas Lempu.

Tudengiks pürgijate tausta ja seniseid ameteid Lempu veel ei tea. "See selgub 1.–3. detsembrini toimuvatel vestlustel," lausus Lempu.

Tänaseks on tudengikandidaadid seni teenitud punktid saanud keskmise hinde ja eesti keele testi põhjal. Suurima hindeskoori, kuni 30 punkti, annab aga vestlus.

"Soovitan vestlusele tulijaid end hoolikalt ette valmistada, sest tahaksime küsimusele "Miks õeks?" saada head vastust," ütles Lempu.

Uus õppeaasta algab 31. jaanuaril 2022 ning kestab 3,5 aastat. "Kindlasti toimuvad teatud ained e-õppena," märkis Lempu.

Tema sõnul eelistavad saarlased praktikat sooritada oma kodukohas – nii on üliõpilaste praktikabaasiks Kuressaare haigla. "Kui aga keegi tudengitest soovib minna praktikale väljapoole Saaremaad, on ka selleks võimalus olemas," ütles Kaja Lempu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles