KÜLAVAHELOOD ⟩ Leo Filippov: Seda võib nimetada lauslageraieks

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Leo Filippov
Leo Filippov Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Endine Sõrve metskonna metsaülem ja loodusemees Leo Filippov oli koostööpartneriks hiljaaegu meie hulgast lahkunud filmimehele ja poliitikule Juhan Aarele. Kahe mehe ühistööna salvestasid nad kümneosalist filmi Eesti metsade olukorrast. Seriaalist said nad valmis üheksa osa. Ühiselt tegid nad plaani viimase osa salvestamiseks.

Telemees ja poliitik Juhan Aare ning metsamees Leo Filippov kohtusid juba aastakümneid tagasi Saaremaal. Saatejuhile Aare Lainele räägib Salme küla mees Filippov, et ta tutvustas tollal Juhanile Sõrve poolsaart ja Saaremaad tervikuna. Esimesest kohtumisest süvenesid sõprussuhted, mis arenesid koostööks. Mõlemale mehele tegi meelehärmi Eestimaa metsade majandamine.

Tohutu suured lageraielangid riivavad silma. Leo nimetab neid lauslageraieteks. Raie mahud on liiga suured. Filmis tuuakse esile metsade lagastamine. Töö kvaliteet jätab pehmelt öeldes soovida. Osa materjalist salvestati ka Saaremaal.

Leo Filippov toonitab, et viimane osa seriaalist tuleb kokku panna ilma Juhan Aareta. Salvestust saab näha YouTube-is ja Eesti Looduskaitse veebis "Looduskalender". Saates lahatakse ka looduakaitsealast tegevust ja elu-olu Eesti saartel. Aastaid on Leo Filippov kuulunud Eesti saarte kogusse. Puudutatakse ka merelist teemat. Saatejuhi vestluskaaslane on ka Saaremaa merekultuuri seltsi liige.

Aare Laine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles