Aia tänava rekonstrueerimise teise etapi projekt sai valmis

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
AIA TÄNAVA JA KIHELKONNA MAANTEE ristumiskohale on juba varasemates plaanides ehitada ringristmik.
AIA TÄNAVA JA KIHELKONNA MAANTEE ristumiskohale on juba varasemates plaanides ehitada ringristmik. Foto: Gunnar Siiner / Saarte Hääl

Kuressaare Aia tänava uuenduse teise etapiga on vallavalitsus eelkõige lähtunud soovist muuta linnaline keskkond kompaktsemaks ja sidusamaks.

Erinevate hoonestustüüpide (aedlinn ja korterelamud) ühendamiseks ja häiringute vähendamiseks on üleminekuks kavandatud vastav tänavahaljastus.

Arhitektuuribüroo Järve & Tuulik OÜ on koostöös vallaga projekteerinud Aia tänava haljastuse vastavalt tänavaruumi kasutusele.

Visualiseering: Saaremaa vallavalitsus

Haljastuslahenduse kavandamisel oli oluline, et lahendus tuleks võimalikult lihtne ja väljanägemiselt kaunis. Seejuures eraldab planeeritav haljastus tänavaruumi vastavalt ruumikasutusvajadustele.

Kergliiklustee äärde on kavandatud istutuskastidesse ilukõrrelised. Haljastatud kergliiklustee mõjub positiivselt jalakäija tervisele, annab jutuainet ning tõmbab tänavale jalutama.

Parkla ja sõidutee vahele kavandatud liiklussaarte haljastus on eri värvi, eri kõrguse ja tekstuuriga. Liiklussaarte mitmetasandilise haljastuse loovad ilukõrrelised, põõsad ja tänavapuud. Liiklussaartele kavandatud haljastuse eesmärk on eraldada taimestikuga tänavalt avanevaid vaateid parklasse.

Parkla taha kavandatud puhkealal säilitatakse olemasolev looduslik kooslus, täiendatakse kõrghaljastusega ning lisatakse puhkeala inventar.

Kuigi praegu veel täpset rekonstrueerimise ajakava ei ole, teeb vallavalitsus tööd selle nimel, et leida kaasrahastust ja vajalik lõik kaasajastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles