VASTUKAJA Eesmärgiks on veelgi paremad võimalused spordiga tegelemiseks

Mikk Tuisk
, Saaremaa abivallavanem
Copy
Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk
Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Osalesin aasta tagasi, 16. detsembril 2020 koosolekul, kus lisaks kooli direktorile Toomas Takkisele olid kohal tollane abivallavanem Jaan Leivategija ning vallavalitsuse ehitus- ja planeeringuosakonna juhataja Rein Kallas.

Sellel koosolekul lepiti kokku põhimõtteline lahendus jalgpallihalli asukoha suhtes ja räägiti, et see võib kaasa tuua staadioni 150-meetrise jooksusirge mõningase lühendamise. Koolijuht oli sellega nõus ja soovis täiendavalt, et staadioni juurde ehitataks liivaväljak, kus saaks mängida rannajalgpalli ja vajadusel panna üles võrkpallivõrgud. See ettepanek aga ei puuduta jalgpallihalli detailplaneeringut, vaid saab käsitletud projekteerimise ja ehitamise käigus. Kas ja kuidas direktor koolipere liikmeid koosolekul arutatust ning tehtud kokkulepetest teavitas, ma kahjuks ei tea.

Pärast koosolekut hakati koostama detailplaneeringut. Kuna põhimõtteline lahendus oli kooliga kokku lepitud, siis planeeringu koostamise üksikasjadesse kool igapäevaselt kaasatud ei olnud. Kui jõuame halli projekteerimise ja ehitamiseni, siis kaasame kooli esindajad taas aktiivsemalt.

Nooruse kooli õpilaste sportimisvõimalused jalgpallihalli rajamisega mitte ei halvene, vaid paranevad. Lisaks praegusele sporditaristule saab kool juurde võimaluse kasutada tundide läbiviimiseks suurt jalgpallihalli. Nooruse kool on erinevate sportimisvõimaluste poolest kindlasti Saaremaa parim, aga ilmselt ka Eesti parimate seas: äsja rekonstrueeritud ujula ja võimla, millesse vald investeeris ligi miljon eurot, tervisepark koos jooksu- ja suusaradadega, millele lisandub varsti kunstlume tootmise võimekus, kooli kõrval asuvad eelmisel aastal uuendatud kergejõustikustaadion ja täismõõtmetes kunstmurustaadion.

Vallal tuli valida, kas lühendada veidi kooli juures asuva staadioni jooksusirget või omandada kinnistu, mille eest tulnuks maksta üle 100 000 euro. Otsustasime, et jooksuraja pikenduselt mõne tuhande euro väärtuses tartaankatet üles võtta ja seda mujal taaskasutada on otstarbekam lahendus.

Mõistan, et jalgpallihalli ehitustööd toovad kaasa veidi ebamugavusi, kuid loodan õpilaste ja õpetajate mõistvale suhtumisele. Eesmärgiks on ju senisest veelgi paremad võimalused spordiga tegelemiseks ning seda nii Nooruse kooli õpilaste kui ka saarlaste ja Saaremaa jaoks tervikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles