Saarte Hääl 15: miljon lennukit hiljem

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Oma Saare alguse juures olid tol ajal veel noored ja rohelised, küljendaja Mikk Saarela ja reporter Raul Vinni.
Oma Saare alguse juures olid tol ajal veel noored ja rohelised, küljendaja Mikk Saarela ja reporter Raul Vinni. Foto: Saarte Hääl

Täna on 3759 kord, mil ilmub Saarte Hääl. 15 aasta sisse on mahtunud kümneid tuhandeid uudiseid, sadu persoone ja reportaaže. Naeru ja pisaraid.

Lehe esimeses numbris kirjutas Ain Lember sellest, kui palju lendab üle Saaremaa lennukeid. Kes meist poleks tõstnud pilku taevasse ja vaadanud valgeid jutte, mis sinitaeva ära hakivad. Nende rohkus või vähesus annab omamoodi aimu, kui hästi või halvasti meil läheb. Samamoodi teavitab sellest ajaleht.

8. detsembril 2006 ilmunud Oma Saare esimene number maksis 8 krooni. Lugedes lehte saab aimu, et 15 aastat on ikka väga pikk aeg. Võrdluseks võib tuua, et tol aastal sündinud lapsed õpivad praegu Saaremaa gümnaasiumi esimeses astmes. Kes oleks siis ette kujutanud, et nii läheb? Või teistpidi vaadates, kes meist mäletab Kuivastu suuna ringteed ilma Auriga keskuseta? Just Auriga planeerimisest sai vastse lehe esiuudis. Vahepealsetel aastatel on Auriga jõutud juba ümber ehitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles